Ενδοοικογενειακή βία με θύματα ανήλικα άτομα


“Να αγαπάμε χωρίς να καταστρέφουμε!”

Συνέντευξη με τον Δρα Θεόδωρο Παπαγαθονίκου, ψυχολόγο, ψυχαναλυτικό – ψυχοθεραπευτή στο πλαίσιο των επιστημονικών δραστηριοτήτων του Crime & Media Lab (https://e-keme.gr/crime-%CE%BCedia-lab/) του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος, με θέμα διερεύνησής μας την ενδοοικογενειακή βία με θύματα ανήλικα άτομα.

“Η ενδοοικογενειακή κακοποίηση αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στον ψυχισμό ενός ανθρώπου. Η κακοποίηση που έρχεται από τους σημαντικούς άλλους της ζωής ενός παιδιού αποτελεί μία ανείπωτη τραγωδία αφήνοντας στον ψυχισμό του παιδιού ένα τραύμα που συνεχώς αιμορραγεί. Χρειάζεται τα αντανακλαστικά όλων μας να είναι ενεργοποιημένα έτσι ώστε να σταματήσουμε την τραγωδία της κακοποίησης όσο και όπου αυτό είναι δυνατόν. Σε κοινωνικό λοιπόν επίπεδο, είναι εξίσου επιτακτική ανάγκη να εργαστούμε όλοι μαζί για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας με όσα μέσα έχουμε, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε έναν πιο ασφαλή και δημιουργικό κόσμο όπου μπορούμε, όπως είπε και μία επιφανής ψυχαναλύτρια, να αγαπάμε χωρίς να καταστρέφουμε”.

Βλ. ολόκληρη τη συνέντευξη στο νέο τεύχος της ηλεκτρονικής περιοδικής επιθεώρησης εγκληματολογίας και ποινικής δικαιοσύνης CrimeTimes: https://www.crimetimes.gr/%ce%b7-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1EDZTa1nws98W3caQDolW-bPZbi0omBI-C6pBBNH7L17uDOePNXcSaHcM_aem_AdkbLpUPoPshsWrJv6FTDcVRalOL6AugAagi1oJDEqByMRWxrhQXkRWsFI3Dh2P2MrGvQoDfFyIlY8cHPjXdnGhr

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Εκπαιδευτικά, Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.