-Interview_22

marieta

Συνέντευξη 22η: Μία σύγχρονη πριγκίπισσα (11/7/2013)

Η ζωή της έχει χαρακτηριστεί «παραμυθένια». Η ίδια μοιάζει με μικρή πριγκίπισσα. Μια πριγκίπισσα που όμως δεν επαναπαύεται, αλλά όπως οι σύγχρονες γυναίκες, θέλει να είναι δημιουργική, να δοκιμάζει τα όρια της και να συνδυάζει με συνέπεια και υπευθυνότητα οικογένεια με επαγγελματική ζωή. Με την Μαριέττα καθίσαμε στα ίδια έδρανα στο Τμήμα ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών (με κάποια χρόνια διαφορά, βέβαια). Γνωρίσαμε τους ίδιους καθηγητές, οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, με τις ιδέες τους. Η Μαριέττα ολοκλήρωσε ένα σημαντικό κύκλο σπουδών με προπτυχιακά στο ΕΜΜΕ αλλά και μεταπτυχιακά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μέσα από αυτή την συνέντευξη, την οποία η Μαριέττα μου παραχώρησε με μεγάλη ευγένεια και ένα ζεστό χαμόγελο, θέλησα να εστιαστούμε στο πρόσωπο μίας νεαρής γυναίκας που με όπλο όχι μόνο την εξωτερική ομορφιά, αλλά τις σπουδές της, την παιδεία και την ευγένεια ψυχής, πορεύεται στη ζωή. Της εύχομαι επιτυχία σε επαγγελματικό επίπεδο και σε προσωπικό, της εύχομαι, σύντομα να αποκτήσει ένα δεύτερο μωράκι! Επίσης, την προτρέπω να κυνηγήσει το αντικείμενο των σπουδών της στο χώρο των media, με μία πρόταση που να την εκφράζει και να ξεφεύγει από τα τετριμμένα… πιστεύω ότι πρέπει κάποια στιγμή και οι απόφοιτοι των Τμημάτων ΕΜΜΕ των ελληνικών πανεπιστημίων να κάνουν τη διαφορά, με νέες προτάσεις και ιδέες!

Λίγα λόγια για την Μαριέττα: Η Μαριέττα Χρουσαλά γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1983 στο Ριζάρι της Έδεσσας από γονείς εκπαιδευτικούς. Εκεί έμεινε μέχρι και το 1985 όπου και μετακόμισε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Χαϊδαρίου με άριστα και μετά από εξετάσεις πέρασε στο Τμήμα ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με μεταπτυχιακό στην ψυχολογία στα ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου. Παράλληλα ασχολήθηκε με τους παραδοσιακούς χορούς για 12 έτη. Το 2003, ενώ διένυε το 3ο έτος σπουδών, αποφασίζει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό ομορφιάς του ΑΝΤ1, όπου και διακρίθηκε με τον τίτλο ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ. Στις 2 Ιουνίου, διεξάγεται ο διαγωνισμός MISS UNIVERSE όπου καταφέρνει να διακριθεί στις 10 πρώτες διαγωνιζόμενες από τις 90 χώρες που συμμετείχαν. Το Σεπτέμβρη του ίδιου έτους ταξιδεύει στο Παρίσι και συμμετέχει στον διαγωνισμό MISS EUROPE όπου καταφέρνει να διακριθεί πάλι μέσα στην πρώτη δεκάδα. Παράλληλα με τα ταξίδια της στο εξωτερικό είναι και πρέσβειρα εθελοντισμού των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004» και παρουσίασε την επίσημη δάδα και τη στολή των εθελοντών για τους αγώνες. Κατά την διάρκεια των αγώνων εργάστηκε στον τμήμα διεθνών σχέσεων για τον τομέα της πυγμαχίας. Ακολουθούν πολλές επιδείξεις μόδας και φωτογραφίσεις σε Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον Σεπτέμβρη του 2005 και έπειτα από πρόταση του Γρηγόρη Αρναούτογλου συμπαρουσιάζει την εκπομπή «Πολύ Την Κυριακή». Με τη λήξη της συνεργασίας της με το MEGA CHANNEL και τον Γρηγόρη Αραναούτογλου αναλαμβάνει την παρουσίαση του πρωινού μαγκαζίνο του ALTER «Η Ελλάδα Παίζει». Σήμερα, είναι μητέρα ενός πανέμορφου κοριτσιού και συνδυάζει οικογένεια με επαγγελματική ζωή, με δυναμισμό και ένα χαμόγελο που πηγάζει από την ψυχή της.

-Μαριέττα, μέσα από αυτήν τη συνέντευξη, θα ήθελα να γνωρίσουμε το «άλλο πρόσωπο» σου, καθώς πέρα από την εξωτερική ομορφιά και τη «ζωή σαν παραμύθι», όπως έχει γραφτεί για τη ζωή σου, είσαι μία νέα γυναίκα με σημαντικές σπουδές στο χώρο των ΜΜΕ και παράλληλα κυνηγάς τα όνειρά σου. Γι’ αυτό λοιπόν θα ξεκινήσω τη συζήτησή μας, με μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν. Το Μάιο του 2009 η εφημερίδα των φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου, τα «Παντειακά Νέα» σου έκανε ένα αφιέρωμα με τίτλο Μία φοιτήτρια ‘σταρ’. Αλήθεια, ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από τα φοιτητικά χρόνια στο Τμήμα ΕΜΜΕ του Πανεπιστήμιου Αθηνών όπου σπούδαζες δημοσιογραφία και εν συνεχεία στο Πάντειο όπου έκανες το μεταπτυχιακό σου στην ψυχολογία της επικοινωνίας;

-Οι αναμνήσεις μου είναι πάρα πολύ όμορφες. Σπούδασα αυτό που πάντα ήθελα μετά από μεγάλη προσπάθεια και χρόνων για να πετύχω την βαθμολογία που επιθυμούσα. Η φοιτητική μου ζωή δεν διέφερε σε τίποτα από των άλλων παιδιών. Κυνηγούσα τα όνειρα μου, έκανα σχέδια για το μέλλον, πειραματιζόμουν, διασκέδαζα, έκανα καινούργιους φίλους, κάποιους από τους οποίους έχω κρατήσει μέχρι σήμερα. Καμιά φορά θυμάμαι πόσο ωραία ήταν αυτά τα χρόνια και πόσο γρήγορα πέρασαν τώρα που το σκέφτομαι. Δεν θα τα άλλαζα με τίποτα και όσα χρόνια και αν περάσουν θα είναι από τα σημαντικά κεφάλαια της ζωής μου!

-Μίλησέ μας για το μεταπτυχιακό σου στην ψυχολογία της επικοινωνίας. Γιατί αποφάσισες να κάνεις το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και τι έχεις αποκομίσει από αυτό;

-Με γοήτευε πάντα η ψυχολογία. Το «πάντα» αναφέρεται στα πρώτα χρόνια του Πανεπιστήμιου, όπου ένας φοβερός καθηγητής, ο κος Ναυρίδης, με έκανε να την αγαπήσω. Συνειδητοποίησα ότι το μάθημα με τρέλαινε και ότι δεν το έχανα ποτέ, παρακολουθούσα, σημείωνα, ήταν οι αγαπημένες ώρες μαθημάτων, Τότε ήταν που σκέφτηκα ότι θα ήθελα να δώσω εξετάσεις και να δω αν μπορώ να τα καταφέρω. Και να λοιπόν όπου σχεδόν μισό χρόνο μετά την ολοκλήρωση του προπτυχιακού μου βρέθηκα να φοιτώ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ομολογώ ότι οι γνώσεις που μου προσέφερε το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό δεν μένουν μόνο στα βιβλία αλλά και στην ζωή. Πολλές φορές πράγματα που έμαθα με έχουν βοηθήσει στο να χειριστώ καλύτερα καταστάσεις στην πραγματική ζωή και όχι απλά σαν θεωρία σε ένα βιβλίο.

-Έχοντας πραγματοποιήσει σπουδές στην Ελλάδα, μπορείς να μας καταθέσεις την εμπειρία σου από το χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου, εστιάζοντας τόσο στα θετικά όσο και στα αρνητικά στοιχεία; Θα παρότρυνες την κόρη σου να φοιτήσει στην Ελλάδα ή θα προτιμούσες να φοιτήσει σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού;

-Η εμπειρία γενικά από τα ελληνικά Πανεπιστήμια ήταν καλή. Βέβαια τότε δεν είχα και την άλλη εικόνα από Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Νομίζω ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να καλυτερεύσουν όσον αφορά την λειτουργία των Πανεπιστημίων. Επίσης αρκετή βελτίωση δέχονται και οι χώροι των Πανεπιστημίων γενικότερα συγκρίνοντας τους με αυτούς του εξωτερικού που όμως πρέπει να προσθέσω ότι εκεί η φοίτηση δεν είναι δωρεάν. Πρέπει να υπάρχει καλύτερη οργάνωση και γενικά περισσότερη συμμόρφωση σε γενικούς κανόνες. Οι καθηγητές μας, οφείλω να ομολογήσω, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από το εξωτερικό και γενικά οι βάσεις είναι πολύ γερές για μία άρτια εκπαίδευση. Νομίζω ότι για τα παιδιά μου θα διάλεγα αυτό που θα τους έκανε ευτυχισμένους κάνοντας αυτό που θέλουν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να παίρνεις μία τόσο σημαντική απόφαση στη ζωή σου που θα κρίνει το μέλλον σου. Καλύτερα λοιπόν να αποφασίζεις ο ίδιος με τη σωστή βέβαια ενημέρωση και καθοδήγηση από τους γονείς.

-Συνδύασες σπουδές δημοσιογραφίας με μόντελιγκ, τηλεπαρουσίαση και τώρα με τη δημιουργία συλλογής με σανδάλια. Ποια βαθύτερη ανάγκη σε ώθησε να ασχοληθείς με τόσο διαφορετικά μεταξύ τους αντικείμενα και ποιος τομέας τελικά νιώθεις ότι σε εκφράζει περισσότερο;

-Γενικά ποτέ δεν μου άρεσε να επαναπαύομαι. Ήθελα να κάνω διαφορετικά πράγματα και να τα συνδυάζω. Στην αρχή ξεκίνησε χαρτζιλίκι, μετά δουλεία κανονική, τώρα πρέπει να συνδυάσω οικογένεια και δουλειά. Μία δουλειά που να μη σου στερεί πολύ χρόνο από την οικογένειά σου, να σου αρέσει, να σε γεμίζει και να είναι δημιουργική για τα δικά σου δεδομένα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια από όλα αυτά, γιατί το καθένα σηματοδοτεί και ξεχωριστές περιόδους στην ζωή μου.

-Πώς ονειρεύεσαι το επαγγελματικό σου μέλλον; Όσον αφορά την καριέρα στο χώρο των ΜΜΕ που αποτελεί και το αντικείμενο των σπουδών σου, θα ήθελες να κάνεις κάποιο ακόμα βήμα;

-Δεν μπορώ να προσδιορίσω το μέλλον μου σε χώρο των ΜΜΕ. Όπως ποτέ δεν φανταζόμουν αυτή την πορεία μου, έτσι δεν θέλω να προβλέψω τίποτα για το μέλλον. Έτσι και αλλιώς η τηλεόραση είναι απρόβλεπτη με τη γενικότερη έννοια. Σίγουρα όμως προτεραιότητα μου είναι η οικογένειά μου και εκεί θα ρίξω το μεγαλύτερο βάρος. Αν βρεθεί μία πρόταση που την επεξεργαστώ και καταλήξω ότι μπορώ να την συνδυάσω με την οικογένειά μου, δεν θα πω όχι.

-Εάν είχες τη δυνατότητα, τι θα άλλαζες όσον αφορά τις μέχρι τώρα επαγγελματικές σου επιλογές και με τι είδους εκπομπή θα σε ενδιέφερε να επιστρέψεις στην τηλεόραση;

-Δεν θα άλλαζα κάτι από τις επαγγελματικές μου επιλογές, γιατί ακόμα και αν κάποιες από αυτές ήταν λάθος, έμαθα κάτι από αυτό και μου έδωσα κάποια εφόδια για μετέπειτα. Είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Σχέδια για επιστροφή στην τηλεόραση δεν έχω. Είμαι ανοιχτή σε συζητήσεις πάντως!(γέλια)

-Στο σημείο αυτό θα σε ρωτήσω για την ιστορία με το πάρτυ στο θωρηκτό Αβέρωφ, ένα γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Θα με ενδιάφερε να ακούσω ολοκληρωμένα την άποψή σου, τρία χρόνια μετά.

-Δεν έχω πει πότε την γνώμη ανοιχτά γι αυτό το θέμα με δική μου επιλογή και δεν θα το κάνω ούτε και τώρα και το έχουν σεβαστεί. Υπάρχουν πολλά ζητήματα γύρω από αυτό το θέμα που δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω.

-Θα κλείσω με την αναφορά στο πιο σπουδαίο ρόλο της ζωής σου: αυτόν της μανούλας. Αντιμετώπισες την επιλόχειο κατάθλιψη και ποια η δική σου συμβουλή προς όλες τις νέες μανούλες που συχνά βρίσκονται αντιμέτωπες με την κατάθλιψη;

-Δεν μπορώ να ξέρω αν πέρασα επιλόχειο κατάθλιψη, αλλά σίγουρα τους πρώτους μήνες είναι δύσκολα στο σπίτι. Έχεις πολλές ψυχολογικές μεταπτώσεις από απέραντη χαρά γι αυτό το μικρό πλασματάκι μέχρι μεγάλη απογοήτευση ότι δεν είσαι καλή μανούλα και πολλές τέτοιες συναισθηματικές αλλαγές. Πρέπει να φανείς δυνατή να τα αντιμετωπίσεις και να σταθείς στα πόδια σου. Δεν είναι και λίγο αυτό που περνάει το σώμα και η ψυχολογία της γυναίκας. Είναι όμως μία ξαφνική αλλαγή που πρέπει να αντιμετωπίσεις δυστυχώς μόνη σου αφού το παιδάκι έχει αποκλειστική ανάγκη. Μετά όμως από λίγο διάστημα και με βοήθεια από τους γύρω σου ανθρώπους, τα ξεπερνάς όλα και έχεις ένα μόνιμο ζωγραφισμένο χαμόγελο στο πρόσωπο σου γι αυτό το παιδάκια που σε κοιτάει στα μάτια και λιώνεις…..

-Μαριέττα, σε ευχαριστώ για τη συνέντευξη που μου παραχώρησες. Εύχομαι επιτυχία στα όνειρά σου, επαγγελματικά και προσωπικά!

-Εγώ σε ευχαριστώ πολύ!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.