-Interview_18

Συνέντευξη 18η «Ταξίδι στο όνειρο» με τον Stan (7/11/2012)

«Never stop fighting for your dreams» είναι το μότο του νεαρού στιχουργού και τραγουδιστή, Stan, αλλά και το μήνυμα που περνάει σε όλους τους νέους και πρωτίστως στα παιδιά που τον αγαπάνε: να μην πάψουν να ονειρεύονται και να αγωνίζονται για τα ιδανικά τους. Αυτό που «κρατάω» από τη συζήτηση με τον Stan είναι το πόσο προσηλωμένος είναι στο στόχο του και παθιασμένος με τη δουλειά του. Στη συνέντευξη που μου παραχώρησε, άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για την πιο ευτυχισμένη αλλά και την πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα του μέχρι στιγμής, περιέγραψε την καθημερινότητα ενός νέου καλλιτέχνη, μίλησε για πιέσεις που δέχεται σε ένα σκληρό και απαιτητικό χώρο όπως αυτός που κινείται, για την καριέρα στο εξωτερικό, τα όνειρα αλλά και για τα επόμενα σχέδια του. Μου αποκάλυψε ακόμα ποιον συνάδελφό του ξεχωρίζει, ποια στοιχεία πρέπει να έχει ένας νέος καλλιτέχνης για να γνωρίσει επιτυχία, ειδικά στην εποχή της κρίσης, και μου εκμυστηρεύτηκε την μεγαλύτερη αγωνία του….
Stan, εύχομαι να συνεχίσεις την ανοδική σου πορεία, σε Ελλάδα και εξωτερικό, γιατί είναι θετικό νέα παιδιά γεμάτα όνειρα και φιλοδοξίες να προχωράνε και να πραγματοποιούν τους στόχους τους!

Λίγα λόγια για τον Stan: Ο Στράτος Αντιπαριώτης, πλέον γνωστός με το stage name του «Stan», είναι ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους νέους καλλιτέχνες. Κατάγεται από την Πάρο, όπου και μεγάλωσε και ξεχώρισε με το προσωπικό του στυλ του από τα πρώτα κιόλας εφηβικά του χρόνια. Τον Δεκέμβρη του 2009 ο Stan έκανε τα πρώτα του βήματα ως επαγγελματίας στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας, με τη συμμετοχή του ως στιχουργός στη δισκογραφία των Vegas και το τραγούδι «Γιατί». Τον Μάιο του 2010 συστήθηκε στον κόσμο ως τραγουδιστής, συνοδεύοντας τον Βο στο ρεφραίν του «Θα’ θελα». Η δεύτερη στιχουργική του απόπειρα ξεσήκωσε την Ελλάδα και Ευρώπη με το τραγούδι «Last summer» που ερμηνεύει ο Νίκος Γκάνος (Nicko), ενώ τον Οκτώβριο του 2010 συνεργαζόμενος με τον Claydee Lupa & Dimension-X δημιουργούν το «Call me», αλλά και το «Κάνε με να τρελαθώ» μαζί με τον Βο ο οποίος το ερμηνεύει με τη Kristina S. Τον Απρίλιο του 2011 σε συνεργασία με τον Νίκο Βουρλιώτη (NiVo) ξεκινάει και επίσημα την καριέρα του ως τραγουδιστής με το «Αν μου Φτάναν τα Λεφτά» που κυκλοφόρησε από την EMI. Το επόμενο του solo digital single, με τον τίτλο «Ταξίδεψέ με», κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2011. Τον Οκτώβρη του 2011 κυκλοφόρησε το καινούργιο του κομμάτι σε συνεργασία με τους Νέβμα «Στο Μυαλό μου», ενώ τον Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου ετοίμασε αποκλειστικά για τους fans του ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι με τίτλο «Φέτος τα Χριστούγεννα». Τον Μάρτιο του 2012 συνεχίζει να δουλεύει πάνω στον πρώτο του ολοκληρωμένο δίσκο και κυκλοφορεί το νέο του single «1 Βράδυ» ενώ συμμετέχει ως παραγωγός στην επιτυχία του Σάκη Ρουβά «Τώρα». Τον Απρίλιο του 2012, ο Stan αναχωρεί για τις ΗΠΑ όπου ξεκινάει το πρώτο του tour στην Αμερική με ζωντανές εμφανίσεις στην Νέα Υόρκη, Σικάγο και Βοστώνη. Η διαμονή του στη χώρα διαρκεί περίπου ένα μήνα, όπου γνωρίζει μερικά πολύ σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας και συνεχίζει τις ηχογραφήσεις με διακεκριμένους επαγγελματίες της χώρας όπως οι Gorilla TEK και Myquan Jackson! Ο Ιούνιος του 2012 τον βρίσκει στην Ελλάδα με 6 υποψηφιότητες για τα MAD Video Music Awards. Παράλληλα συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία σε Ελλάδα και Ευρώπη και ετοιμάζει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο. Στις 28 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε η επίσημη κυκλοφορία του πρώτου του ολοκληρωμένου album με τίτλο «STAN». Τον Οκτώβριο του 2012, ύστερα από live εμφανίσεις στην Αυστραλία, κυκλοφόρησε το καινούργιο του single «Ότι πιο όμορφο έχω δει», σε μια νέα διασκευή του radio edit μέσα από τον ομώνυμο δίσκο του. Ότι πιο όμορφο έχω δει (Official video)

-Stan, είσαι ένας πολύ αγαπητός τραγουδιστής της νεολαίας. Πώς κρίνεις τους εφήβους του σήμερα και ποιο μήνυμα θα ήθελες να τους στείλεις;

-Αυτό που θέλω να πω σε όλους είναι να μην εγκαταλείπουν ποτέ τα όνειρά τους, να τα ακολουθούν και να παλεύουν για ό,τι αγαπάνε!

-Πώς ήσουν εσύ ως έφηβος και ποιες ήταν οι πιο δυνατές στιγμές που θυμάσαι από τα εφηβικά σου χρόνια;

-Θυμάμαι τα χρόνια που έζησα στην Πάρο και πόσο διαφορετικά ένιωθα τότε. Τις ατέλειωτες ώρες που περνούσα με της οικογένειά μου και τους φίλους μου παίζοντας μπάσκετ ή video games. Αν και ως έφηβος ήξερα μέσα μου πως αυτό που ήθελα να ακολουθήσω είναι η μουσική!

-Ποια, μέχρι στιγμής, ήταν η στιγμή της καριέρας σου που θα χαρακτήριζες ως την πιο σημαντική;

-Η πιο σημαντική στιγμή; Θα έλεγα όταν ξεκίνησα την πορεία μου ως τραγουδιστής και άκουσα για πρώτη φορά πολύ κόσμο να τραγουδάει τα τραγούδια μου!

-Μπορείς να μας μιλήσεις για την καθημερινότητα ενός νέου καλλιτέχνη, όπως εσύ;

-Οι μέρες μου αποτελούνται συνήθως από αρκετές ώρες στο γυμναστήριο και στο στούντιο μαζί με τους συνεργάτες μου και ταξίδια για live και άλλες εκδηλώσεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό του χρόνου μου το αφιερώνω στη δουλειά μου, αλλά προσπαθώ να βρίσκω και λίγο χρόνο για μένα και να χαλαρώνω.

-Ποια υπήρξε η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα σου και πώς την αντιμετώπισες;

-Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν η πρώτη εταιρία με την οποία συνεργαζόμουν ήθελε να με «σπρώξει» προς το λαϊκό τραγούδι. Αυτό ήταν κάτι το οποίο δεν ήθελα να ακολουθήσω, ήθελα να κάνω αυτό που με εκφράζει, οπότε αναγκάστηκα να διακόψω τη συνεργασία μαζί τους και για κάποιο σύντομο διάστημα δεν ήξερα αν και πως θα συνέχιζα τη μουσική.

-Κινείσαι σε έναν δύσκολο και απαιτητικό χώρο. Έχεις δεχτεί πιέσεις, στην προσπάθειά σου να χτίσεις την καριέρα σου;

-Πιέσεις δέχομαι καθημερινά, όπως και όλοι φαντάζομαι. Κάποιες φορές είναι για καλό, κάποιες άλλες μπορεί να με καθυστερήσουν σε κάτι. Αλλά όλα αυτά είναι μέσα στη δουλειά. Το θετικό είναι ότι δεν τα παρατάω και συνεχίζω προς τον στόχο μου.

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό σου όνειρο;

-Αυτό που θα ήθελα πάρα πολύ να δω να συμβαίνει είναι αφού σταματήσω να ασχολούμαι με τη μουσική, ως στιχουργός αλλά και ως τραγουδιστής, ο κόσμος να θυμάται τα κομμάτια μου. Να συνεχίσει να αγαπάει και να ζητάει τη μουσική μου.

-Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σου σχετικά με το επάγγελμά σου;

-Να σταματήσει ο κόσμος να αγαπάει τη μουσική μου. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στα κομμάτια που γράφω και τραγουδάω και νιώθω πραγματικά ευλογημένος που ο κόσμος που τα ακούει ανταποκρίνεται και συνεχίζει να με υποστηρίζει.

-Ποιον συνάδελφό σου ξεχωρίζεις;

-Στην μουσική κοινότητα στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί που κάνουν καλή δουλειά και ξεχωρίζουν. Δεν ξέρω αν μπορώ να διαλέξω μόνο έναν, αλλά αν «έπρεπε» θα έλεγα τον Σάκη Ρουβά. Τον θαυμάζω χρόνια και αφού δούλεψα μαζί του, μπορώ να σας πω ότι η έννοια «superstar» τον εκφράζει απόλυτα.

-Στο πλαίσιο μίας τόσο σκληρής εποχής, μπορεί ένας καλλιτέχνης να ζήσει από το επάγγελμά του ή είναι υποχρεωμένος να ασχοληθεί και με κάποια άλλη δραστηριότητα; Εσύ έχεις κάποια παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα;

-Ευτυχώς, δεν έχει χρειαστεί να διατηρήσω κάποια παράλληλη δραστηριότητα. Είναι δύσκολα και για μένα, όπως και για πολλούς ανθρώπους, αλλά προς το παρόν καταφέρνω και ζω από τη μουσική μου. Και όλο αυτό το οφείλω στους ανθρώπους που με στηρίζουν!

-Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που, κατά την άποψή σου, οδηγούν έναν καλλιτέχνη στο να γίνει αγαπητός και να έχει επιτυχία; Ειδικά, στο πλαίσιο της σημερινής εποχής που η χώρα μας μαστίζεται από την οικονομική και κοινωνική κρίση;

-Αρχικά, το πιο σημαντικό θεωρώ πως είναι η μοναδικότητα. Υπάρχουν πολλοί νέοι καλλιτέχνες που ξεκινούν και μιμούνται κάποιον που έχει ήδη κάνει επιτυχία με ένα συγκεκριμένο στυλ μουσικής. Πιστεύω πως πιο σημαντικό είναι να βρει ο καθένας το προσωπικό του στυλ, να το ακολουθήσει και να πετύχει με αυτό που το εκφράζει καλύτερα.

-Θα μπορούσες να εγκατασταθείς μόνιμα στο εξωτερικό; Θα σε ενδιέφερε να χτίσεις καριέρα στο εξωτερικό;

-Με ενδιαφέρει μια καριέρα στο εξωτερικό και ήδη έχω κάνει κάποια σημαντικά βήματα γι’ αυτό, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορούσα να φύγω μόνιμα από την χώρα. Είναι πάρα πολλά αυτά που θα πρέπει να αφήσω πίσω. Προτιμώ να μείνω και να παλέψω εδώ, περνώντας παράλληλα και κάποιο χρόνο στο εξωτερικό.

-Ασχολείσαι με τη στιχουργική. Τι σημαίνει για σένα να εκφράζεσαι μέσα από στίχους; Ποια ανάγκη σου εξυπηρετεί;

-Εκφράζομαι μέσα από τους στίχους μου, τόσο για τα δικά μου κομμάτια όσο και για τα κομμάτια που γράφω για άλλους. Είναι πολλά θέματα που με απασχολούν και είναι κι αυτός ένας δικός μου τρόπος για να τα φέρνω στην επιφάνεια.

-Τι ετοιμάζεις επαγγελματικά αυτή την περίοδο και ποια είναι τα σχέδια σου για το φετινό χειμώνα;

-Αυτό το διάστημα συνεχίζω τις εμφανίσεις μου σε Ελλάδα και Κύπρο και περνάω αρκετές ώρες στο στούντιο. Έρχονται πολλά καινούργια πράγματα μέσα στο επόμενο διάστημα… Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το official website μου http://www.stan.com.gr καθώς και τη σελίδα μου στο Facebook και στο twitter.

-Κλείνοντας, θα ήθελα να μου πεις ένα δικό σου στίχο που εκφράζει απόλυτα την κοσμοθεωρία σου, ώστε να σε γνωρίσουμε καλύτερα ως άνθρωπο και καλλιτέχνη.

-Θα σου πω καλύτερα το μότο μου, που με εκφράζει απόλυτα: «Never stop fighting for your dreams». Δεν είμαι άνθρωπος που εγκαταλείπω κάτι, συνεχίζω παρά τις δυσκολίες και θα συνεχίσω να το κάνω ελπίζοντας να βγω κερδισμένος.

-Stan, σε ευχαριστώ πολύ για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μου παραχώρησες.

-Εγώ ευχαριστώ!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.