Daily Archives: 04/06/2021

Δολοφονία Νίκου Σεργιανόπουλου: Μιντιακές αξίες και κανιβαλισμός

“Δολοφονία Νίκου Σεργιανόπουλου: Μιντιακές αξίες και κανιβαλισμός” στις 18-8-2016 στο postmodern.gr

Βλ. σχετικά Δολοφονία Νίκου Σεργιανόπουλου: Μιντιακές αξίες και κανιβαλισμός – Postmodern από όπου αντλείται και η ακόλουθη φωτογραφία.

Η υπόθεση δολοφονίας του δημοφιλούς και πολύ αγαπητού στο ευρύ κοινό ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, στις 4 Ιουνίου του 2008, αποτέλεσε μία υπόθεση υψηλού εγκληματολογικού και μιντιακού ενδιαφέροντος.

Αποτέλεσε και μία μελέτη περίπτωσης στο πλαίσιο των διαλέξεων μου στο Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και των σεμιναριακών μαθημάτων στο Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος, με τους φοιτητές μας να δείχνουν πάντα μεγάλο σεβασμό στη μνήμη του ηθοποιού και αυτό είναι ένα σημείο που ήθελα να το αναφέρω και να το υπογραμμίσω, γιατί σε όλες αυτές τις υποθέσεις που εξετάζουμε οφείλουμε να μην ξεφεύγουμε από τα όρια του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στη μνήμη των ανθρώπων που “έφυγαν”.

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Κοινωνικά

H επικινδυνότητα της επίπλαστης τελειότητας

Δεν θέλουμε να είμαστε “τέλειοι/ες” σε έναν ατελή κόσμο!! Η μοναδικότητά μας είναι η αξία μας και αυτή μας καθιστά ξεχωριστούς/ές!!!

“Η επικινδυνότητα της επίπλαστης τελειότητας” το σημερινό μου θέμα στο postmodern.gr

❤️

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά

Σαββατοκύριακο

Καλό Σαββατοκύριακο στην αγαπημένη παρέα του blog!!!

Mε αγαπημένα πρόσωπα & όμορφες στιγμές!!

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά

Webinar: «Φυλακές: Έρευνα και Γλωσσικά Ζητήματα» στο Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος

Webinar: «Φυλακές: Έρευνα και Γλωσσικά Ζητήματα» στο Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Crime & Media Lab του ΚΕ.Μ.Ε.

Ολοκληρώνουμε τα σεμιναριακά μας μαθήματα την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 στις 5 το απόγευμα με το τετράωρο σεμινάριο «Φυλακές: Έρευνα και Γλωσσικά Ζητήματα» που θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Εισηγήτρια: Αγγελική Καρδαρά, Διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ΕΚΠΑ, Φιλόλογος, Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος

Αντικείμενο του σεμιναρίου
Στόχος του σεµιναρίου είναι οι εκπαιδευόµενοι/ εκπαιδευόμενες να κατανοήσουν: τα συστατικά στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτηριζόμενο από την εγκληματολογική έρευνα «υποπολιτισμό» της φυλακής, τον τρόπο δομής και λειτουργίας των καταστημάτων κράτησης στην Ελλάδα σήμερα, την ιεραρχία της φυλακής και τις τυπολογίες των κρατουμένων, τον συμβολικό ρόλο του αξιακού συστήματος που διέπει τον μικρόκοσμο της φυλακής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο αλλά και τις θεμελιώδεις διαστάσεις που λαμβάνει η έννοια της «επικοινωνίας» τόσο σε πρακτικό όσο και σε συμβολικό επίπεδο στο κλειστό ιδρυματικό περιβάλλον της φυλακής. Η έρευνα για ζητήματα φυλακών και η εφαρμοζόμενη μεθοδολογία θα αποτελέσουν επίσης αντικείμενο διερεύνησής μας και στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν τα πορίσματα της έρευνας της εισηγήτριας για τη γλώσσα της φυλακής. Τέλος, θα γίνει αναφορά στην επαναληπτική έρευνα που διεξάγεται από την επιστημονική ομάδα ΚΕ.Μ.Ε. με θέμα τη γλώσσα της φυλακής και με ιδιαίτερη έμφαση στη γλώσσα μετά τη φυλακή.

Στοιχεία του σεμιναρίου
• Γένεση και εξέλιξη της φυλακής ως της κατεξοχήν δημόσιας ποινής
• «Υποπολιτισμός» της φυλακής: συστατικά στοιχεία
• Ιεραρχία κρατουμένων
• Τυπολογίες κρατουμένων
• Αξιακό σύστημα έγκλειστου πληθυσμού
• Οι «νόμοι» της φυλακής
• Έρευνα μέσα στη φυλακή: μεθοδολογία
• Γλωσσικά ζητήματα και καταστήματα κράτησης
• Επικοινωνία και αλλαγές στην ανθρωπογεωγραφία της φυλακής και στη σύνθεση του ποινικού πληθυσμού

To σεμινάριο απευθύνεται σε: δημοσιογράφους, (επαγγελματίες και φοιτητές/απόφοιτους), εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες και γενικά επαγγελματίες στον χώρο των καταστημάτων κράτησης.

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 (περιορισμένες θέσεις).

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και σεμιναριακό υλικό.

Πληροφορίες: τηλ. επικοινωνίας 6948 59 16 04

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: Σεμινάριο εξ αποστάσεως με θέμα: «Φυλακές: Έρευνα και Γλωσσικά Ζητήματα» – KE.M.E. (e-keme.gr)

Η εκδήλωσή μας στο fb: https://www.facebook.com/events/2202005786608872/?acontext=%7B%22source%22%3A%2229%22%2C%22ref_notif_type%22%3A%22event_calendar_create%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&notif_id=1622790643278925&notif_t=event_calendar_create&ref=notifT

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Εκπαιδευτικά