Η παρουσίαση του “ΖΗΤώ” στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο


Παρουσιάσαμε σήμερα (15-5-2023) το “ΖΗΤώ”, έναν πολύτιμο εκπαιδευτικό οδηγό για τον έγκλειστο πληθυσμό και συζητήσαμε για τα καίριας σημασίας εκπαιδευτικά ζητήματα πίσω από τα κάγκελα.

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα δεξιώσεων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου αναδείχθηκε η σημασία του να ενισχυθούν οι εκπαιδευτικές διαδικασίες στα καταστήματα κράτησης και η ανάγκη να εμβαθύνουμε στα γλωσσικά ζητήματα για τον έγκλειστο πληθυσμό, δίνοντας έμφαση σε δημιουργικούς και εποικοδομητικούς τρόμους εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ανταποκρινόμενους στις ιδιαίτερες ανάγκες των κρατουμένων.

Το θέμα της εισήγησής μου: “Φυλακή & Γλώσσα: Η Εκπαίδευση ως Μέσο Ένταξης στην Ομάδα των Κρατουμένων και ως Πολύτιμο Εφόδιο Κοινωνικής Επανένταξης”.

Ελπίζω ότι ενώνοντας τη φωνή και τις δυνάμεις μας θα μπορέσουμε να δείξουμε σε ένα ευρύτερο κοινό τη σπουδαιότητα επένδυσης στην εκπαίδευση, εντός και εκτός φυλακών, γιατί η εκπαίδευση έχει τη δύναμη να διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο στη μείωση της υποτροπής και σε μία πορεία με ένα πιο θετικό πρόσημο, μετά την αποφυλάκιση.

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Εκπαιδευτικά, Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.