Daily Archives: 15/05/2023

Η παρουσίαση του “ΖΗΤώ” στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Παρουσιάσαμε σήμερα (15-5-2023) το “ΖΗΤώ”, έναν πολύτιμο εκπαιδευτικό οδηγό για τον έγκλειστο πληθυσμό και συζητήσαμε για τα καίριας σημασίας εκπαιδευτικά ζητήματα πίσω από τα κάγκελα.

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα δεξιώσεων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου αναδείχθηκε η σημασία του να ενισχυθούν οι εκπαιδευτικές διαδικασίες στα καταστήματα κράτησης και η ανάγκη να εμβαθύνουμε στα γλωσσικά ζητήματα για τον έγκλειστο πληθυσμό, δίνοντας έμφαση σε δημιουργικούς και εποικοδομητικούς τρόμους εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ανταποκρινόμενους στις ιδιαίτερες ανάγκες των κρατουμένων.

Το θέμα της εισήγησής μου: “Φυλακή & Γλώσσα: Η Εκπαίδευση ως Μέσο Ένταξης στην Ομάδα των Κρατουμένων και ως Πολύτιμο Εφόδιο Κοινωνικής Επανένταξης”.

Ελπίζω ότι ενώνοντας τη φωνή και τις δυνάμεις μας θα μπορέσουμε να δείξουμε σε ένα ευρύτερο κοινό τη σπουδαιότητα επένδυσης στην εκπαίδευση, εντός και εκτός φυλακών, γιατί η εκπαίδευση έχει τη δύναμη να διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο στη μείωση της υποτροπής και σε μία πορεία με ένα πιο θετικό πρόσημο, μετά την αποφυλάκιση.

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Εκπαιδευτικά, Ζητήματα Κοινωνικά

Εκπαιδευτικά Ζητήματα & Έγκλειστος Πληθυσμός

Σας περιμένουμε στη σημερινή εκδήλωση, για να αναδείξουμε καίριας σημασίας ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση του έγκλειστου πληθυσμού. Πρόκειται για ένα θέμα που αναμφίβολα αφορά και την ευρύτερη κοινωνία.

Η ανάρτηση της Καλλιόπης Πασιά, για τη σημερινή εκδήλωση:

(https://www.facebook.com/kalliopi.pasia)

“Το σημερινό απόγευμα θα έχει μια επιπλέον σπουδαιότητα.

Θα βρισκόμαστε στην αίθουσα δεξιώσεων του ΕΑΠ (Γραβιάς 4-6, Εξάρχεια) στις 19.00, σε μια εκδήλωση που συνδιοργανώνει η Τρι.ενα πολιτισμού, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και το «Ελληνικό Δίκτυο Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης» για την παρουσίαση του Ζητώ, ενός βιβλίου – οδηγού για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, βάση των αναγκών των έγκλειστων μαθητών, που με πολλή φροντίδα κι αγάπη ετοίμασαν οι αξιόλογοι εκπαιδευτές του ΣΔΕ Φυλακών Λάρισας και φίλοι, Vasso Koutzeklidou, Athena Mantz και Giorgos Trantas.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν :

η Ξένη Δημητρίου (πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου),

η Aggeliki Kardara (Δρ. τμήματος ΕΜΜΕ ΕΚΠΑ – συγγραφέας),

ο Αντώνης Λιοναράκης (Ομότιμος Καθηγητής ΕΑΠ) και

η αγαπημένη Sofia Ioannidi (ιδρυτικό μέλος της Apicco Community και φίλη καρδιάς)

και βέβαια οι συγγραφείς του.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Εμμανουήλ Κουτούζης (Κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ).

Η εκδήλωση θα κλείσει μουσικά από τον φίλο της apicco, Κωνσταντίνο Πετροπούλο (συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή).

Όταν συμπράττουμε όλοι μαζί γίνονται όμορφα πράγματα.

Θα είναι τιμή να είστε κοντά μας”.

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Εκπαιδευτικά, Ζητήματα Κοινωνικά