Συνέντευξη του Ομ. Καθηγητή Εγκληματολογίας Γιάννη Πανούση για την ενδοοικογενειακή βία


Πριν από μερικές ημέρες συζητούσα με έναν δημοσιογράφο για ένα θέμα που ετοιμάζουμε και μου λέει “Ξέρεις σε ποιον σου εύχομαι να μοιάσεις επιστημονικά και θεωρούμε και εμείς οι δημοσιογράφοι έναν από τους καλύτερους επιστήμονες και συνεντευξιαζόμενους, γιατί καταφέρνει να περάσει στο κοινό και την πιο δύσκολη έννοια και επιστημονική γνώση με τον πιο ενδιαφέροντα και προσιτό τρόπο; Στον Πανούση”.

Δεν χρειαζόταν να ακούσω το όνομα, το ήξερα ήδη και είναι βέβαιο ότι ο επιστημονικός δρόμος που έχει χαράξει ο Καθηγητής μας είναι ξεχωριστός, αποτελώντας πηγή έμπνευσής μας! Η θεματική “Έγκλημα και ΜΜΕ” του ανήκει!

Ο Ομ. Καθηγητές Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης στο Queen και στην Ανθή Μιμηγιάννη καταθέτει τις καίριες εγκληματολογικές του σκέψεις για το πολυσύνθετο και “σκοτεινό” φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας:

“Η ανοχή στη βία & ο καθρέφτης της κοινωνίας”, με τον Καθηγητή να τονίζει:

“Όχι ανοχή, όχι σιωπή, όχι αδιαφορία, όχι υποκρισία”.

“Αξιοπρέπεια, αξιοπρέπεια, αξιοπρέπεια”

Λέξεις-κλειδιά, σε μία κοινωνία που μοιάζει να προχωρά χωρίς να θέτει στο επίκεντρο τον Άνθρωπο και τις βαθύτερες ανάγκες του.

Βλ. αναλυτικά: https://www.queen.gr/juicy/synenteyxeis/story/259677/o-egklimatologos-giannis-panoysis-sto-queen-i-anoxi-sti-via-o-kathreftis-tis-koinonias?fbclid=IwAR1cZAhIYfjcL2vxQyC9yjDASbVQBvySFz0cNbcbJ697wWANBXjV1hITHJs

Η φωτογραφία αντλείται από: https://unsplash.com/photos/fEG6djtQffM

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Εκπαιδευτικά, Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.