Daily Archives: 22/11/2022

Γιορτινά

Από τη μαγεία των Χριστουγέννων πάντα θα κρατάμε κάτι στην καρδιά…❤️

Καλό βράδυ, στην αγαπημένη παρέα του blog!

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά

Δικαιοσύνη, για τα παιδιά

Δικαιοσύνη

Για όλα εκείνα τα παιδιά που δεν τα περίμενε ποτέ, κανείς…

Με βλέμμα πληγωμένο, αλλά με δύναμη ψυχής, κάθε λέξη από το στόμα τραυματισμένων παιδιών σπάει με κρότο τον γυάλινο κόσμο της βίας που βίωσαν σε σώμα και ψυχή, ακόμα και για πολλά χρόνια. Στις πιο ευαίσθητες περιόδους της ζωής τους, άπλωσαν το χέρι για ένα χάδι μα δεν το έλαβαν….

Οι βασανιστές των παιδικών ψυχών, άλλοτε με σκληρά πρόσωπα και άλλοτε με τη μάσκα της καλοσύνης και το παγωμένο τους χαμόγελο, μπαίνουν σαν εισβολείς στα παιδικά όνειρα για να τα καταστρέψουν με απάθεια.

Οι βασανιστές των παιδικών ψυχών, πίσω από κλειστές πόρτες, καλά σφραγισμένες από τον έξω κόσμο, θα πάψουν να δρουν “ανενόχλητοι” σε βάρος της ανηλικότητας, μόνο εάν η κοινωνία γίνει ασπίδα στα όνειρα των παιδιών. Μόνο όταν η κοινωνία,μέσα από την εκπαίδευση και την αφύπνιση όλων των ενεργών μελών της και η πολιτεία, μέσα από τους θεσμούς και τους φορείς της, βρεθούν έγκαιρα δίπλα στα παιδιά που δεν τα περιμένει κανείς…

Οι σιωπηλές κραυγές ανηλίκων μοιάζουν να γίνονται στη σύγχρονη εποχή ένας “χείμαρρος” και μας οδηγούν σε μία σκέψη, ότι ένας καινούργιος κόσμος πρέπει επιτέλους να γεννηθεί μέσα από το σκοτάδι του παλιού. Ένας κόσμος που θα θέσει στο επίκεντρο το παιδί και που θα το προστατεύσει από βάναυσα χέρια.

Θεωρώ σημαντικό να αναφέρω κλείνοντας ότι το καλοκαίρι που επισκεφτήκαμε για εκπαιδευτικούς λόγους το σχολείο των φυλακών Ελεώνα Θήβας (https://e-keme.gr/%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-crime-media-lab-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9/), σε όλες σχεδόν τις ιστορίες που καταγράψαμε έγινε λόγος για τα παιδιά των έγκλειστων γυναικών…για παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς γονείς, σε ιδρύματα, σε φίλους και γνωστούς, και που δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις η μοίρα τους γράφεται χωρίς να τους δίνεται η ευκαιρία να αλλάξουν την ιστορία ζωής τους.

Συνεπώς, μήπως και με αφορμή όλες αυτές τις πολύ σοβαρές υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ήρθε η ώρα να δώσουμε φωνή στους “αόρατους” ανθρώπους της κοινωνίας, στα “αόρατα” παιδιά που δεν τα περιμένει ποτέ κανείς;

Η φωτογραφία αντλείται από: https://unsplash.com/photos/uNNvGTSwFtw

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Εκπαιδευτικά, Ζητήματα Κοινωνικά