Daily Archives: 08/01/2022

Μιντιακές Απεικονίσεις Νεανικής Παραβατικότητας και Θυματοποίησης Ανηλίκων

Βροχερό σκηνικό, καιρός – και διάθεση- για μελέτη!

“Μιντιακές Απεικονίσεις Νεανικής Παραβατικότητας και Θυματοποίησης Ανηλίκων”: το νέο τρίωρο εξ αποστάσεως σεμινάριο του Crime & Media Lab του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, στις 5 το απόγευμα. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει.

Το φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας και το φαινόμενο της θυματοποίησης ανηλίκων στη χώρα μας θα προσεγγιστούν με βάση έρευνες, μελέτες και συνεντεύξεις και παράλληλα σε συσχετισμό με τη δημοσιογραφική κάλυψη υποθέσεων.

Θα εξετάσουμε το πώς τα δύο φαινόμενα εξελίσσονται διαχρονικά και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζονται δημοσιογραφικά πολύ σοβαρές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει με εκτενή ρεπορτάζ τα ΜΜΕ, αλλά και υποθέσεις που απασχολούν την επικαιρότητα. Οι υποθέσεις (case studies) θα αναλυθούν και θα αναδειχθούν οι καίριες πτυχές και διαστάσεις τους.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: δημοσιογράφους, (επαγγελματίες και φοιτητές/απόφοιτους), εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, και κοινωνικούς επιστήμονες.

Βλ. αναλυτικά: https://e-keme.gr/%CF%83%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%BE-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80/

Η εκδήλωσή μας στο fb: https://fb.me/e/2XdOVN920

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Εκπαιδευτικά, Ζητήματα Κοινωνικά