14ο τεύχος Crime Times


Το επιστημονικό περιοδικό του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος, το γνωστό πλέον CrimeTimes (www.crimetimes.gr), δημοσίευσε το 14ο τεύχος του και είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι! Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για το άρτιο αποτέλεσμα!

Το νέο CrimeTimes (τεύχος 14ο) κατέφθασε γιορτινό και παρουσιάζει και πάλι πληθώρα ενδιαφερόντων θεμάτων: τεχνητή νοημοσύνη και προσωπικά δεδομένα, σιωπηρά αποδεκτές παρεπόμενες ποινές επί κορωνοϊού, street-art, γυναικοκτονία και βία εναντίον διεμφυλικών γυναικών, αποκαταστατική δικαιοσύνη, έγκλημα και μουσική, ψυχοπαθολογία και έγκλημα, αλγόριθμοι στην ποινική δίκη, αποζημίωση αδίκως κρατηθέντων, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εκπαίδευση στις φυλακές και πολλά ακόμα από τη συντακτική ομάδα μας και τους συνεργάτες του τεύχους.

Ο Καθηγητής Πανούσης αναρωτιέται αν πράγματι δεν υπάρχουν επικίνδυνοι άνθρωποι, ο Δρ Ευάγγελος Στεργιούλης αρθρογραφεί για οργανωμένο έγκλημα και νέες τεχνολογίες, και ο σκηνοθέτης Στάθης Γράψας παραχωρεί μια συνέντευξη-ποταμό στο Crime & Media Lab του ΚΕ. Μ.Ε. για το θέατρο μέσα στη φυλακή.

Σε αυτό το τεύχος παρουσιάζονται δύο πολύ ενδιαφέροντα θέματα και από την Ομάδα του Crime & Media Lab του ΚΕ.Μ.Ε. για την εκπαίδευση και για το θέατρο στις φυλακές. Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη μας, Μαρία-Δήμητρα Μισυρλή και Έλενα Φώτου. Συνεχίζουμε πολύ δυναμικά και δημιουργικά και με τις επόμενες δημοσιεύσεις!

Βλ. σχετικά θέματα

Εκπαίδευση στις Φυλακές: Κανονιστικό Πλαίσιο Προστασίας και Καλές Πρακτικές

«Θέλω να δώσω ευκαιρία σε αυτούς που δεν έχουν φωνή να μιλήσουν και να εκφραστούν. Ένας από τους στόχους της Τέχνης, ειδικά μέσα στις φυλακές, είναι να αλλάξουμε την εικόνα που έχει ο κρατούμενος για τον εαυτό του»

Επισκεφθείτε μας: http://www.crimetimes.gr

Καλή σας ανάγνωση!!

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.