Εκπαίδευση στις Φυλακές: Κανονιστικό Πλαίσιο Προστασίας και Καλές Πρακτικές στο Crime Times


Εκπαίδευση στις Φυλακές: Κανονιστικό Πλαίσιο Προστασίας και Καλές Πρακτικές της Μαρίας-Δήμητρας Μισυρλή, ΜΔΕ, στο νέο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Crime Times του Κεντρου Μελετης του Εγκλήματος.

Βλ.σχεικά https://www.crimetimes.gr/εκπαίδευση-στις-φυλακές-κανονιστικό/

Το άρθρο αποτελεί το πρώτο από τα τρία μέρη της επιστημονικής μελέτης που έχει εκπονηθεί από την κυρία Μαρία-Δήμητρα Μισυρλή με τον τίτλο «Εκπαίδευση στις Φυλακές» στο πλαίσιο των επιστημονικών δράσεων του «Crime & Media Lab» του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος – της Ομάδας Εργασίας για το «Έγκλημα στα ΜΜΕ» (https://e-keme.gr/crime-%CE%BCedia-lab/).

Στο μέρος αυτό γίνεται η εισαγωγή των αναγνωστών στο θέμα, ξεκινώντας με μια σύντομη και γενική αναφορά στην προστασία των δικαιωμάτων των κρατουμένων όπως αυτή αποτυπώνεται στους λόγους της αντεγκληματικής πολιτικής. Έπειτα παρουσιάζεται το ειδικότερο δικαίωμα στην εκπαίδευση των κρατουμένων, με σύντομη παρουσίαση του κανονιστικού πλαισίου που κατοχυρώνει το δικαίωμα σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Στη συνέχεια, γίνεται μια σκιαγράφηση των εξελίξεων που έχουν λάβει χώρα στον ελληνικό χώρο και, τέλος, γίνεται αναφορά σε καλές πρακτικές που αφορούν την εκπαίδευση των κρατουμένων και έχουν εφαρμοστεί σε χώρες του εξωτερικού.

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.