Daily Archives: 07/12/2019

Η συζήτηση για τις φυλακές την Δευτέρα 9-12-2019

Κρατώ  τις σημειώσεις μου για την τηλεοπτική εκπομπή της Δευτέρας, βάσει του πλάνου της εκπομπής.

Πιστεύω ότι έχουμε να συζητήσουμε και να αναδείξουμε πάρα πολλά φλέγοντα ζητηματα σχετικά με τον χώρο των φυλακών και είναι μεγάλη μου χαρά που θα έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτήν τη συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό και κρίσιμης σημασίας θέμα.

Ειδικά μάλιστα σε  αυτήν τη χρονική περίοδο που πραγματοποιώ τα μαθήματα για τις φυλακές, έρευνα και γλωσσικά ζητήματα, στο κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος.

Είναι, επίσης,  βέβαιο ότι το  προσεχες χρονικο διάστημα και μέσα από την αρθρογραφία θα αναδείξουμε καίρια σημεία για τις φυλακές βάσει των θεματικών ενοτήτων που θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε την Δευτέρα στην εκπομπή.

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Κοινωνικά

Έγκλημα, δικαιοσύνη, φυλακές, κοινωνική ενσωμάτωση

Τη Δευτέρα το απόγευμα θα συζητήσουμε, τηλεοπτικά (blue sky, στις 7 μ.μ), για ζητήματα φυλακών και σωφρονισμού (εντός και εκτός εισαγωγικων).  Επομένως, ζητήματα εκπαίδευσης και το δικαίωμα στην παιδεία είναι τα πρωταρχικα σημεία στα οποία είναι σκόπιμο να σταθούμε.

Ένα άλλο καίριο ζητήματα αφορά τις βαθιά ριζωμένες κοινωνικές αντιλήψεις για τον ρόλο των φυλακών και το ότι συχνά κλείνουμε τα μάτια σε μία πραγματικότητα που μας προβληματίζει ή ακόμα και μας φοβίζει: το ότι ο έγκλειστος πληθυσμός σε μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα βρεθεί ξανά εκτός φυλακής, στην ελεύθερη κοινωνία.

Τέλος, ένα  σημαντικό ζήτημα αφορά την ανάγκη να κατανοήσουμε το βαθύτερο περιεχόμενο εννοιών που αφορούν τα καταστήματα κράτησης και τον σωφρονισμό.

Ευχαριστώ θερμά το αγαπημένο bloko.gr

Βλ.σχετικά http://www.bloko.gr/2019/12/blog-post_171.html?m=1

Καλημέρα στην υπέροχη παρέα του blog! Γιορτές, σχολικό παζάρι αλλά και πολλή μελέτη για φυλακές έχει για μένα αυτό το Σαββατοκύριακο. Ελπίζω να περάσετε πολύ όμορφα!!

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Κοινωνικά