“Ένα ποτάμι μέσα μου”


Καλημέρα στην υπεροχη παρέα του blog! Ξεκινάμε το γύρισμα σε λίγο, οπότε στείλτε μου τη θετική σας ενέργεια για να κάνουμε μία ωραία παρουσίαση, σε ένα πολύ σοβαρό θέμα! Η εκπομπή “όλα για τη μαμά” θα προβληθεί απόψε στις 10 στο starX, το νέο webtv του StarTv.

Μεταξύ χτενίσματος και προετοιμασίων, κλασικά γράφω (τι άλλο!!) και λιγάκι κρυώνω, γιατί ο καιρός άλλαξε κι εγώ αποφάσισα να είμαι ανοιξιάτικη-καλοκαιρινή! Ελπίζω περνώντας η ώρα να βγει ο ηλιάκος!

Πρωινή ανάρτηση λοιπόν, με “ένα ποτάμι μέσα μου”: το υπέροχο βιβλίο της Μαρίας Ρουσάκη, σε εικονογράφηση της Σοφίας Γαλή, για την ανάγκη των παιδιών να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, τη χαρά και τη λύπη τους, δίχως ντροπή και ενοχές. Μπορείτε να διαβάσετε το θέμα και τη συνέντευξη με την αγαπημένη συγγραφέα στο postmodern.gr εδώ http://www.postmodern.gr/ena-potami-mesa-moy-ena-vivlio-gia-tin-anagki-ton-paidion-na-ekfrazoyn-ta-synaisthimata-toys/?fbclid=IwAR2WAg_aTy74_XWrTP2BTzLVs4ydFYInxYLazc48QLzPIvNmgbhTLOiB8oA

Είναι τόσο όμορφο και λυτρωτικό ταυτόχρονα να αφήνουμε χώρο και χρόνο στα συναισθήματά μας να “ανθίζουν” και να μας οδηγούν εκεί που ονειρευόμαστε! Αλλά και στα αρνητικά συναισθήματα που είναι “αγκάθι” στην ψυχή είναι σκόπιμο να δίνουμε τον απαιτούμενο χώρο και χρόνο, ώστε να τα αντιμετωπίσουμε και να προχωρήσουμε δυναμικά τη ζωή. Σημαντικό επομένως γονείς και εκπαιδευτικοί να δώσουμε έμφαση στο συναίσθημα των παιδιών μας, στην κάλυψη των συναισθηματικών τους αναγκών και στην έκφραση των συναισθημάτων που, σαν ορμητικό ποτάμι, πλημμυρίζουν την καρδιά τους!!

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.