Daily Archives: 26/03/2019

Η εκπομπή

Συγκινήθηκα παρακολουθώντας την εκπομπή, γιατί με την αγαπημένη φίλη και εξαίρετη νομικό-δημοσιογράφο, Χρυσαυγή Ατσιδάκου-Τζόρβα, μπήκαμε σε δύσκολα αλλά ταυτόχρονα πολύ ενδιαφέροντα “μονοπάτια”.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή εδώ: http://www.starx.gr/show/ola-gia-thn-mama/episode/1465

Ελπίζω να βρήκατε ενδιαφέρουσα την προσέγγισή μας στο πολύ σοβαρό θέμα της νεανικής παραβατικότητας και των εντάσεων στο σύγχρονο σχολείο, με τις αντίστοιχες ενδεικτικές προτάσεις αντιμετώπισης.

Ευχαριστώ θερμά την Χρυσαυγή για την εμπιστοσύνη και την πολύ όμορφη και ζεστή φιλοξενία!

Συνεχίζουμε, με δύναμη για να φτάσουμε εκεί που ονειρευόμαστε….

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Εκπαιδευτικά, Ζητήματα Κοινωνικά

Δημιουργικές δραστηριότητες

Μία πολύ δημιουργική συνάντηση και μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την Χρυσαυγή Ατσιδάκου Τζόρβα. Απόψε στις 10 στο starX (βλ. σχετικά https://aggelikikardara.wordpress.com/2019/03/26/πριν-από-το-γύρισμά-μας/).

Ασφαλώς θα υπάρξει συνέχεια, γιατί οι δημιουργικές δραστηριότητες δεν σταματούν ποτέ!! Σας ευχαριστώ θερμά για τα μηνύματά σας!!

Έχουμε ακόμα πολλά να πούμε και να πράξουμε…

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά

Πριν από το γύρισμά μας…

Πριν από το γύρισμά μας, στο studio του “όλα για τη μαμά”. Με χαμόγελα ξεκινάμε, αλλά σε ένα δύσκολο θέμα μπαίνουμε, προσπαθώντας να αναδείξουμε καίριες πτυχές του. Θα ακολουθήσει και το αντίστοιχο θέμα σε επίπεδο αρθρογραφίας. Απόψε στις 10 στο starX-το νέο webtv του StarTv. Ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη και τη ζεστή φιλοξενία την υπέροχη Χρυσαυγή Ατσιδάκου-Τζόρβα!

Απόψε στις 22:00 στην εκπομπή “Όλα για τη μαμά” με την Χρυσαυγή Ατσιδάκου…👶👶👶

📍Θα μάθουμε τα πάντα για τον “ξεχωριστό κόσμο των δίδυμων” από την founder του http://www.mytwins.gr, συγγραφέα και mom blogger Εύη Σταθάτου👩‍👩‍👦‍👦👩‍👩‍👧‍👧

📍και θα “ρίξουμε φως” στο θέμα της νεανικής παραβατικότητας με την Διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ παν/μίου Αθηνών, φιλόλογο και τακτική επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος. Δείτε περισσότερα — στην τοποθεσία Star Channel.

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Εκπαιδευτικά, Ζητήματα Κοινωνικά

“Ένα ποτάμι μέσα μου”

Καλημέρα στην υπεροχη παρέα του blog! Ξεκινάμε το γύρισμα σε λίγο, οπότε στείλτε μου τη θετική σας ενέργεια για να κάνουμε μία ωραία παρουσίαση, σε ένα πολύ σοβαρό θέμα! Η εκπομπή “όλα για τη μαμά” θα προβληθεί απόψε στις 10 στο starX, το νέο webtv του StarTv.

Μεταξύ χτενίσματος και προετοιμασίων, κλασικά γράφω (τι άλλο!!) και λιγάκι κρυώνω, γιατί ο καιρός άλλαξε κι εγώ αποφάσισα να είμαι ανοιξιάτικη-καλοκαιρινή! Ελπίζω περνώντας η ώρα να βγει ο ηλιάκος!

Πρωινή ανάρτηση λοιπόν, με “ένα ποτάμι μέσα μου”: το υπέροχο βιβλίο της Μαρίας Ρουσάκη, σε εικονογράφηση της Σοφίας Γαλή, για την ανάγκη των παιδιών να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, τη χαρά και τη λύπη τους, δίχως ντροπή και ενοχές. Μπορείτε να διαβάσετε το θέμα και τη συνέντευξη με την αγαπημένη συγγραφέα στο postmodern.gr εδώ http://www.postmodern.gr/ena-potami-mesa-moy-ena-vivlio-gia-tin-anagki-ton-paidion-na-ekfrazoyn-ta-synaisthimata-toys/?fbclid=IwAR2WAg_aTy74_XWrTP2BTzLVs4ydFYInxYLazc48QLzPIvNmgbhTLOiB8oA

Είναι τόσο όμορφο και λυτρωτικό ταυτόχρονα να αφήνουμε χώρο και χρόνο στα συναισθήματά μας να “ανθίζουν” και να μας οδηγούν εκεί που ονειρευόμαστε! Αλλά και στα αρνητικά συναισθήματα που είναι “αγκάθι” στην ψυχή είναι σκόπιμο να δίνουμε τον απαιτούμενο χώρο και χρόνο, ώστε να τα αντιμετωπίσουμε και να προχωρήσουμε δυναμικά τη ζωή. Σημαντικό επομένως γονείς και εκπαιδευτικοί να δώσουμε έμφαση στο συναίσθημα των παιδιών μας, στην κάλυψη των συναισθηματικών τους αναγκών και στην έκφραση των συναισθημάτων που, σαν ορμητικό ποτάμι, πλημμυρίζουν την καρδιά τους!!

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά