About

Είμαι η Αγγελική Καρδαρά, Δρ Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Φιλόλογος (με ειδίκευση στη μεσαιωνική και νεοελληνική φιλολογία) και Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.). Εργάζομαι στον συναρπαστικό και γεμάτο προκλήσεις χώρο της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο των εξ αποστάσεως συμπληρωματικής εκπαίδευσης προγραμμάτων (elearning) του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέλαβα το 2014 τη συγγραφή των δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων: “ΜΜΕ και Εγκληματικότητα: το έγκλημα ως είδηση και ως μήνυμα” και “Αστυνομικό και Δικαστικό Ρεπορτάζ”, με Ακαδημαΐκό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Εγκληματολογίας, κ. Γιάννη Πανούση. Από το 2013-16 έδωσα διαλέξεις στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο “Εγκληματολογία και ΜΜΕ”. Δίδαξα επίσης, στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Κολλεγίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας, το οποίο εκπροσωπούσε στην Ελλάδα το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο Wolverhampton. Τον Οκτώβριο του 2016 ξεκίνησα να συνεργάζομαι με το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) ως εισηγήτρια σεμιναριακών μαθημάτων στο αντικείμενο της εξειδίκευσής μου “μίντια και έγκλημα” και από το 2017 είμαι Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα του ΚΕ.Μ.Ε. Σήμερα είμαι Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος και από τον Φεβρουάριο του 2020 είμαι Επιστημονικά Υπεύθυνη του Crime & Media Lab-Ομάδας Εργασίας για το Έγκλημα και την Απεικόνισή του στα ΜΜΕ, στο Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος.

Παράλληλα με το blog, αρθρογραφώ από τον Ιούλιο του 2016 στο site πολιτισμού και τέχνης postmodern.gr στη στήλη μου “Έγκλημα και Μedia”. Τον Αύγουστο του 2019 απέκτησα και τη νέα στήλη στο pm υπό τον τίτλο “Εκπαίδευση”, αρθρογραφώντας πλέον και για τα αγαπημένα μου εκπαιδευτικά θέματα.

Ασχολούμαι επίσης με την έρευνα και είμαι Επιστημονικά Υπεύθυνη ερευνών εγκληματολογικού και μιντιακού ενδιαφέροντος.

Η διδασκαλία είναι για μένα μία μεγάλη αγάπη. Η επικοινωνία με τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους μου θυμίζει καθημερινά την τεράστια ευθύνη που έχουμε ως εκπαιδευτικοί να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά. Προσπαθώ να εξελίσσομαι ως καθηγήτρια, να μαθαίνω από τα λάθη μου, να “διδάσκομαι” από τα παιδιά. Έχω επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τον Καθηγητή στον “Κύκλο των Χαμένων Ποιητών”, την αγαπημένη κινηματογραφική ταινία των εφηβικών χρόνων, και χαίρομαι όταν οι μαθητές μου εκλαμβάνουν τη μάθηση ως δημιουργία και όχι ως στείρα μετάδοση ανούσιων “πληροφοριών”. Πιστεύω ότι, ειδικά σε μία τόσο κρίσιμη για τη χώρα μας εποχή, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο και να δώσουν ξανά στους νέους ελπίδα. Πρώτα από όλα όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι επιτελούν λειτούργημα.

Η συγγραφή είναι ένα άλλο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Έγραψα την πρώτη μου ιστορία σε ηλικία 7 ετών και από τότε ένιωσα ότι το να γράφεις είναι κάτι μαγικό. Γι’ αυτό, θα ήθελα να παρακινήσω τη νέα γενιά να επιστρέψει στην ανάγνωση λογοτεχνικών έργων, γιατί η λογοτεχνία είναι η μαγεία που λείπει τόσο πολύ από τη ζωή μας σήμερα και θα ήταν σκόπιμο τα Μ.Μ.Ε. να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Θέλω να συνεχίσω να ονειρεύομαι μέχρι το τέλος της ζωής και να αναζητώ, με πάθος, τη μαγεία της κάθε στιγμής…

2 responses to “About

 1. Πλατων Μανιάς

  Διαβάζοντας κείμενά σας στο postmodern, κατάλαβα ότι εχετε παιδεία και ευαισθησία.
  Αναδημοσίευσα 2 απο αυτά.
  Εχω και δύο σελιδες:
  “Πίστη, Ελπίδα, Αγάπη ” με κοινωνικά κλπ θέματα (βασικά ότι μου κατέβει…)
  “Πως σκέφτονται οι γιατροί”…που λέει θέματα σχετικά με τα βάσανα γιατρών και ασθενών.
  🙂
  θα χαρώ να δημοσιεύσετε ότι θέλετε: κοινό υπάρχει…:)
  Χαίρομαι να βλέπω νέους άξιους , πεισματάρηδες και με ευαισθησία, να παλεύουν γιά καλύτερη ζωή και κοινωνία.
  Μειώνεται η απαισιοδοξία μου.
  Πλάτων Μανιάς

 2. Pingback: Eat Dessert First: γλυκιές ιστορίες από μία υπέροχη ομάδα νέων ανθρώπων. Της Αγγελικής Καρδαρά – Eat dessert first

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.