Επανεκκίνιση της Λυρικής με τη Μαντάμα Μπαττερφλάι και 30% πληρότητα λόγω covid 19


Από την ομάδα του postmodern.gr ένα πολύ ενδιαφέρον και πλήρες άρθρο υπό τον τίτλο Επανεκκίνιση της Λυρικής με τη Μαντάμα Μπαττερφλάι και 30% πληρότητα λόγω covid 19.

“Με τη δημοφιλέστατη Μαντάμα Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι γίνεται η ουσιαστική επανεκκίνση στις 14 Οκτωβρίου 2020 της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα. Τρεις διεθνώς καταξιωμένες υψίφωνοι εναλλάσσονται στον ρόλο του τίτλου, οι: Ερμονέλα Γιάχο, Τσέλια Κοστέα και Κριστίνε Οπολάις.

Με βάση τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού COVID-19 που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκινά τη λειτουργία της με 30% πληρότητα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, δηλαδή 420 θέσεις από το σύνολο των 1.400”.

(…)

“Για την Εθνική Λυρική Σκηνή η Μαντάμα Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι αποτελεί ένα έργο ορόσημο, καθώς υπήρξε η πρώτη όπερα που ανέβασε ο τότε νεοϊδρυθείς οργανισμός στις 25 Οκτωβρίου 1940, τρεις μέρες πριν από την κήρυξη του ελληνοϊταλικού πολέμου. Στην ιστορική εκείνη πρεμιέρα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, παρέστη ο γιος του συνθέτη, ο Αντόνιο Πουτσίνι, αλλά και ο Ιταλός πρέσβης στην Αθήνα Εμανουέλε Γκράτσι, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα θα έδινε στην ελληνική κυβέρνηση το ιταλικό τελεσίγραφο πολέμου”.

Bλ.ολοκληρο το σχετικό άρθρο https://www.postmodern.gr/epanekkinisi-tis-lyrikis-me-ti-mantam/

Ανάρτηση φωτογραφίας από: https://unsplash.com/photos/nW1n9eNHOsc

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.