Η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στους έγκλειστους μαθητές


Με τις ιδιότητές της ως εθελόντρια καθηγήτρια Αγγλικών στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου και εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Καταστημάτων Κράτησης, η κ. Γκέλη Ντηλιά θα συμμετάσχει στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του Τμήματος Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύει στον Βόλο.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν διδακτικές πρακτικές και νέες προσεγγίσεις της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης που θα ανοίξουν έναν γόνιμο διάλογο με διεθνή ανταλλαγή απόψεων.

Το πολύ ενδιαφέρον θέμα της κυρίας Ντηλιά, που δεν έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν, αφορά στη διδασκαλία των αγγλικών στους εγκλείστους των φυλακών Ναυπλίου και το επίτευγμά τους να ανεβάσουν εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα μια θεατρική παράσταση, στις 20/12/18, βασισμένη στο αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία». Μάλιστα το επίπεδο των μαθητών ήταν κατώτερο των αρχαρίων, καθώς κάποιοι δεν γνώριζαν καθόλου τη γλώσσα.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ, κάτι ανάλογο δεν έχει ξανασυμβεί μέχρι σήμερα σε ελληνική ή ευρωπαϊκή φυλακή (πλην των αγγλόφωνων χωρών).

Βλ.σχετικό ρεπορτάζ https://e–thessalia-gr.cdn.ampproject.org/c/s/e-thessalia.gr/1o-diethnes-synedrio-tmimatos-xenon-glosson-me-eisigitria-tin-gkeli-ntilia/amp/

Επικροτούμε τόσο σημαντικές και ωφέλιμες εκπαιδευτικές δράσεις στον χώρο των καταστημάτων κράτησης που μπορούν να διευρύνουν τους ορίζοντες των φυλακισμένων μαθητών και να τους διδάξουν πολύτιμους τρόπους εκφράσης ιδεών και συναισθημάτων, εφοδιάζοντάς τους ταυτόχρονα με σημαντική γνώση.

Ανάρτηση φωτογραφίας από: https://unsplash.com/photos/QF1LLVGLDd0

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Εκπαιδευτικά, Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.