Τέλη καλοκαιριού


Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου…

Και περιμένουμε, εναγωνίως, μία ηλιαχτίδα φωτός να μπει στη ζωή μας. Να “τρυπώσει” στην καρδιά και να φωλιάσει στις σκέψεις μας. Για να φωτίσει τα σκοτάδια μας και να ανοίξει έναν δρόμο σε προβληματισμούς και αδιέξοδα.

Γράφοντας τα τελευταία κεφάλαια στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, σε ένα δύσκολο καλοκαίρι, ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το φθινόπωρο και αναρωτιόμαστε ποιος θα είναι ο τίτλος του και οι υπότιτλοι που θα γραφτούν σε αυτόν.

Θα είναι, αναμφίβολα, μία χρονιά αλλιώτικη και ομολογώ ότι ανησυχώ…γιατί τα δύο πράγματα που με “λυγίζουν” συναισθηματικά είναι η ασθένεια και η απώλεια αγαπημένων προσώπων. Αλλά κατά έναν παράδοξο τρόπο αυτός ακριβώς ο φόβος απέναντι στο άγνωστο αύριο, νιώθω, ότι στην παρούσα φάση μου δίνει απίστευτη δύναμη για να σβήσω τις σκοτεινές σκέψεις, να ανοίξω τα χέρια σε αγαπημένα πρόσωπα και να διεκδικήσω το αύριο των ονείρων μου.

Δεν μπορώ ακόμα με ακρίβεια να το εξηγήσω, αλλά αντιμέτωπη με τους πιο μεγάλους μου φόβους, αισθάνομαι την ανάγκη να “αγκαλιάσω” με τόλμη τη ζωή.

Εχθές έγραψα αυτό το κείμενο (https://aggelikikardara.wordpress.com/2020/08/23/επενδύοντας-σε-όνειρα-στην-εποχή-του-covid-19) και με ιδιαίτερη χαρά έλαβα μηνύματα από φίλους του blog που εξέφρασαν το ίδιο πάθος να “βουτήξουν” στην καρδιά των ονείρων τους και να ζήσουν το παρόν τους. Ίσως αυτός είναι ο δρόμος για αρκετούς από εμάς να καταπολεμήσουμε τους φόβους μας επιλέγοντας τα πιο φωτεινά και έντονα χρώματα στο “βιβλίο της ζωής”.

Μάλιστα το παράδοξο είναι ότι, πάρα την κούραση από τα projects και τις προθεσμίες/deadlines αυτής της περιόδου, έχω απίστευτη ενέργεια να γράψω και να δημιουργήσω! Γιατί δεν θέλω να αφήσω αναξιοποίητο τον χρόνο που κυλά και θέλω να ανακαλύψω νέες πτυχές της αλλά και δικές μου πλευρές. Γι’ αυτό αυτή την περίοδο ετοιμάζω και κάποια βιντεακια στη θεματική “Crime & Media” που αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης για μένα και ελπίζω να μπορέσω να τα ολοκληρώσω το προσεχές χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε την υπέροχη επικοινωνία μας στο blog και σας ευχαριστώ που είσαστε -και σας νιώθω με τρόπο ουσιαστικό- πάντα δίπλα μου!❤️

Με μία…ελπίδα θα κλείσω το σημερινό μου κείμενο, με την ελπίδα να καταφέρουμε να ακολουθήσουμε τις “επιλογές της καρδιάς”, αυτές που εκφράζουν τα πιο μεγάλα μας “θέλω” και αυξάνουν το χτυποκάρδι, γιατί μας οδηγούν στο να ξεπεράσουμε τα προσωπικά μας όρια και να φτάσουμε σε πιο ουσιαστικά βάθη των προσωπικών μας αναζητήσεων.

Καλό απόγευμα!!

Ανάρτηση φωτογραφίας απο: https://unsplash.com/photos/8n00CqwnqO8

4 Comments

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά

4 responses to “Τέλη καλοκαιριού

 1. To κείμενό σας με άγγιξε, γιατί κάπως έτσι νιώθω κι εγώ.
  Θα ευχηθώ να μας πάνε όλα καλά και να’χουμε το κέφι για δημιουργία. 🙂

  • Καλημέρα κ. Καρδαρά! Λέτε να έχουμε συγγένεια;; Σας ευχαριστώ θερμά! Πολύτιμη ευχή! Διάβασα άρθρα σας και είναι υπέροχα!!

   • Σας ευχαριστώ πολύ!
    Το αναρωτιέμαι κι εγώ για τη συγγένεια…
    Χάρηκα που σας ανακάλυψα όπως και να’χει!

 2. Χάρηκα κι εγώ παρά πολύ! Είναι υπέροχα τα κείμενά σας! Μπορεί να ανακαλύψουμε και καμία συγγένεια!! Καλό σας απόγευμα και μία πολύ δυναμική και δημιουργική συνέχεια σας εύχομαι!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.