Η τραγικότητα της στιγμής


Βαρύ πένθος για την οικογένειά μου….

Έφυγε από τη ζωή, ξαφνικά και απροσδόκητα, ένας υπέροχος, δικός μας άνθρωπος, μία νέα, σπουδαία γυναίκα, υπέροχη μητέρα, σύζυγος, επιστήμονας, επαγγελματίας….

Η τραγική είδηση μας σόκαρε όλους πολύ. Ο χαμός σκληρός…”έσβησε” στη θάλασσα, ύστερα από αδιαθεσία που ένιωσε, ρίχνοντας “μαύρη αυλαία” στις ολιγοήμερες διακοπές που απολάμβανε με την οικογένειά της -τον σύζυγο και τα δύο μικρά παιδιά της- ύστερα από μία δύσκολη και κουραστική περίοδο.

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω την απέραντη θλίψη….

Δεν μπορώ ακόμα να αποδεχτώ τη σκληρή πραγματικότητα και την τραγικότητα της στιγμής που, ξαφνικά σου στερεί με τρόπο βίαιο το γέλιο, τα όνειρα και τα πιο όμορφα συναισθήματα που φωλιάζουν στην καρδιά.

Δεν μπορώ να δεχτώ το μέγεθος του τραύματος για δύο μικρά παιδιά που απολαμβάνουν τις διακοπές τους, μοιράζονται στιγμές ευτυχίας με τους γονείς τους και αναγκάζονται να επιτρέψουν σπίτι χωρίς τη μανούλα τους….

Και παρόλο που ο πατέρας τους, είμαι σίγουρη, ότι θα σταθεί βράχος διπλά τους, γιατί είναι ένας εξαιρετικός πατέρας, πώς μπορεί η καρδιά να μη νιώσει ξανά το τρυφερό χάδι της μάνας που απαλύνει και τον πιο ανυπόφορο πόνο…;

Αναρωτιεμαι…πόσο σκληρή μπορεί να είναι η ζωή; Αντιμέτωποι με την τραγικότητα της στιγμής συνειδητοποιούμε, βαθύτερα, την αξία προσώπων και καταστάσεων.

Γι’ αυτό είναι αναγκαίο και πολύτιμο σε αυτές τις περιπτώσεις οι οικογένειες και οι φίλοι να γίνονται μία μεγάλη και δυνατή αγκαλιά και να προχωράνε μαζί, κυρίως για τα παιδιά που καλούνται να αντιμετωπίσουν μία πολύ σκληρή πραγματικότητα.

Μακάρι η ζωή να ήταν πιο δίκαιη και να έφευγαν οι άνθρωποι πλήρεις ημερών και βιωμάτων, όταν θα είχαν ήδη γράψει το δικό τους βιβλίο της ζωής.

Δεν έχω άλλα λόγια να γράψω…πώς να χωρέσεις, άλλωστε, σε λέξεις το συναίσθημα του πόνου και της αβεβαιότητας για το αύριο…; Πώς να χωρέσεις σε λέξεις τις όμορφες στιγμές και τα χαμόγελα που, άξαφνα, έγιναν δάκρυα σε εφιάλτη…;

Αντίο αγαπημένη μας! Θα μας λείψει πολύ το ζεστό, γλυκό, εγκάρδιο χαμόγελό σου!

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.