Επιθέσεις με οξύ: σκιαγράφηση προφίλ δραστών/ δραστιδών και ανάλυση κινήτρων


Επιθέσεις με οξύ: σκιαγράφηση προφίλ δραστών/δραστιδών και ανάλυση κινήτρων στο postmodern.gr και στη στήλη μου “Έγκλημα και Media”.

Βλ.σχετικά https://www.postmodern.gr/epitheseis-me-oxy-skiagrafisi-profil-d/?fbclid=IwAR16ZTOzXnF4iquGmWJYA5AF-KfNy0_rxrwhB-AvoztWR-sgWMzPOJk9aLg

Μία υπόθεση που μας συγκλόνισε σε ανθρώπινο επίπεδο εξαιτίας του μεγέθους της βιαιότητάς της, έλαβε χώρα στις 20-5-2020 στην Καλλιθέα. Μία νεαρή γυναίκα δέχτηκε επίθεση με οξύ στο πρόσωπο και στο σώμα έξω από την εργασία της από γυναίκα με μάσκα ντυμένη με μαύρα ρούχα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του θύματος. Η Αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα. Στο άρθρο στο pm διερευνούμε τα κίνητρα και επιχειρούμε τη σκιαγράφηση του προφίλ των δραστών/ δραστιδών αυτών των αποτρόπαιων επιθέσεων.

Να σημειώσω ότι δεν είχα ασχοληθεί στο παρελθόν ερευνητικά με το συγκεκριμένο, πολύ σοβαρό θέμα των επιθέσεων με οξύ. Τα στοιχεία που άντλησα στο πλαίσιο της αρθρογραφίας για το postmodern πιστεύω ότι παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ρίχνουν φως σε σκοτεινές πτυχές αυτής της ειδεχθούς εγκληματικής πράξης.

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.