Σεξουαλικοί Εγκληματίες (2)


Σεξουαλικοί Εγκληματίες (2) στο postmodern.gr και στη στήλη μου “Έγκλημα και Media”.

Βλ.σχετικά https://www.postmodern.gr/sexoyalikoi-egklimaties-2/?fbclid=IwAR1ip1qSWugjJFBIo1KUnyhz5hEaGdijLFBf-2UN-NDElBMBUhdCOsWBlNE

Εγκάρδιες ευχαριστίες στον Ομ. Καθηγητή Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Αντώνη Μαγγανά, για την πολύτιμη προσφορά του. Ένα πολύ σημαντικό απόκτημα για τη δανειστική βιβλιοθήκη του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος που μας δίνει τη δυνατότητα να μελετήσουμε και να εμβαθύνουμε στο πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων, το οποίο λαμβάνει εγκληματολογικές αλλά και κοινωνικές διαστάσεις, απασχολεί τις κοινωνίες και μας προβληματίζει ερευνητικά. Βλ.σχετικά Νέο Απόκτημα για τη Δανειστική Βιβλιοθήκη Του ΚΕ.Μ.Ε. “ΔΡΑΣΤΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ” ΔΡΑΣΤΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ: Το Έγκλημα και η Ποινή Να σημειωθεί ότι το επιστημονικό σύγγραμμα των εκδόσεων Νομική Βιβλιοθήκη υπάρχει στη δανειστική μας βιβλιοθήκη και διατίθεται προς δανεισμό για τα μέλη του ΚΕ.Μ.Ε.

Σε συνέχεια του προηγούμενου θέματός μας για τους σεξουαλικούς εγκληματίες (https://www.postmodern.gr/sexoyalikoi–egklimaties/), παρουσιάζουμε (όπως μας ζητήσατε με πολλά μηνύματα που έλαβα από την πρώτη κιόλας ημέρα δημοσίευσής του και σας ευχαριστούμε θερμά) ορισμένα επιπρόσθετα αποσπάσματα από το εκτενές υλικό των συνεντεύξεων που πραγματοποιήθηκαν από την κ. Σοφία Θώδου, Μ.Α, Κοινωνιολόγου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Αντεγκληματική Πολιτική» (το έτος 2002), με Επιβλέποντα τον Καθηγητή Α. Μαγγανά και επιχειρούμε να φωτίσουμε σκοτεινές πτυχές των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που προβληματίζει εντόνως τις κοινωνίες μας.

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.