Βράδυ Παρασκευής


Παρασκευή βραδυ…η αγαπημένη μου μέρα της εβδομάδας όταν ακόμα ο χρόνος κυλούσε κανονικά και οι μέρες μας βιώνονταν διαφορετικά. Συνήθως Παρασκευή βράδυ, με την ολοκλήρωση των μαθημάτων μου, συγκεντρωνόμασταν φίλοι σπίτι για να μοιραστούμε όμορφες στιγμές ή απλώς χαλαρώναμε μετά από μία πολύ εντατική εβδομάδα και κάναμε σχέδια για το Σαββατοκύριακο.

Αυτή την περίοδο έχουμε χάσει το μέτρημα των ημερών και προβληματιζόμαστε εντόνως για το κλίμα αβεβαιότητας, για το ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψουμε στις ζωές μας και πώς θα έχει διαμορφωθεί, συνολικά, η κατάσταση όταν με το καλό επιστρέψουμε στην πολυπόθητη καθημερινότητα και στους ομαλούς ρυθμούς ζωής.

Αυτό που μου δίνει δύναμη είναι το χαμόγελο των παιδιών μου και το ότι το πρόγραμμα από το σπίτι αποδεικνύεται εξίσου ή και σε αρκετές στιγμές ακόμα πιο εντατικό από το πρόγραμμα εκτός σπιτιού, με αποτέλεσμα τις περισσότερες ώρες της ημέρας να είμαι πάρα πολύ απασχολημένη και να νιώθω ότι η ζωή συνεχίζεται.

Το βράδυ, όταν πια ξαπλώνω στο κρεβάτι και συνήθως ενημερώνομαι από τα μέσα για την επικαιρότητα και τις εξελίξεις κάθε ημέρας, επιστρέφω απότομα στην πραγματικότητα και αρχίζουν ξανά οι προβληματισμοί. Τα όνειρά μου, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, είναι “βαριά”, γιατί όπως είναι αναμενόμενο δεν νιώθω ελεύθερη να αφεθώ σε όμορφα και θετικά συναισθήματα. Ωστόσο, στο μέτρο του εφικτού δεν θέλω να αφήσω τα αρνητικά συναισθήματα να με κυριεύσουν, γιατί πάντοτε ήμουν ένα αισιόδοξο άτομο και παρόλο που στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το φως στο τούνελ φαίνεται να είναι ακόμα μακριά, βαθιά μέσα μου νιώθω ότι η ελπίδα θα ανάψει ξανά. Γι’ αυτό άλλωστε όλο αυτό το χρονικό διάστημα του εγκλεισμού έχω αποφασίσει ότι θελω να το αξιοποιήσω όσο πιο δημιουργικά γίνεται, χωρίς να χάσω την προσήλωση στον στόχο και κυρίως χωρίς να στερήσω το χαμόγελο από τα παιδιά…..

Καλό βράδυ στην υπέροχη παρέα του blog! Ελπίζω να είσαστε όλες και όλοι καλα!! Mένουμε σπίτι και προσέχουμε όσους αγαπάμε!!!

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.