“Από το μένουμε σπίτι” στο “πάμε παραλία;”


“Στο Καβούρι και στην πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης δημιουργήθηκε ουρά άνω των 50 ατόμων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν γιατί οι υπάλληλοι αρνούνταν να τους βάλουν μέσα, επικαλούμενοι σχετικές οδηγίες που είχαν λάβει, καθώς η παραλία είχε ήδη γεμίσει με κόσμο από νωρίς το πρωί. Τελικά, λόγω συνωστισμού η πλαζ έκλεισε”, διαβάζουμε στα σημερινά ρεπορτάζ. Και σε άλλες πόλεις βέβαια “ξεχύθηκαν” στις παραλίες. Ακούω επίσης τις απαντήσεις πολιτών στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ “εμείς δεν μπορούμε να καθίσουμε στο σπιτι”, ενώ εμείς οι υπόλοιποι δεν θέλουμε να χαρούμε τον ήλιο, τη θάλασσα, τη βόλτα μας…. Δηλαδή, εάν δεν είχαν κλείσει οι καφετέριες, οι χώροι εστίασης κ. λπ., ούτε να φανταστούμε τι θα γινόταν σήμερα…

Για γέλια και για κλάματα η κατάσταση και το μόνο που μας σώζει ίσως είναι ότι δεν σκεφτόμαστε όλοι έτσι… Σε ένα δεκαπενθήμερο, επισημαίνουν οι ειδικοί, θα έχουμε μία σαφέστερη εικόνα, θα έχει μία καλύτερη εικόνα η επιστημονικη κοινότητα για το εάν υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα ή εάν η κατάσταση εξελίσσεται πιο ομαλά. Ένα δεκαπενθήμερο από τη ζωή μας και έχουμε την πολύτιμη ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε πιο ομαλά την κατάσταση.

Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουμε όλοι; Μάλλον, πολύ δύσκολο, γιατί κάποιοι “δεν μπορούν να μείνουν σπίτι”!!! Οπότε, ας ελπίσουμε ότι η τύχη θα είναι με το μέρος μας με αυτές τις συμπεριφορές και ότι οι περισσότεροι θα αντιληφθούμε το βάρος της ευθύνης μας και θα λάβουμε τα αναγκαία μέτρα πρόληψης που σίγουρα δεν είναι για κανέναν ευχάριστα αλλά απαραίτητα.

Απορώ και για κάτι ακόμα, το κέφι κάποιων τόσο αστείρευτο είναι;;;

Υ.Γ. Και ένα ερώτημα να θέσω κλείνοντας, τα παιδιά που παλεύουν χρόνια με σοβαρά ζητήματα υγείας σε νοσοκομεία και δεν μπορούν να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα για πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, τι πρέπει να κάνουν; Ας προβληματιστούμε επομένως κάποια στιγμή για τις συμπεριφορές που υιοθετούμε! Σπίτι με τις ανέσεις μας, μας είπαν να μείνουμε, όχι σε φυλακή κλειστού τύπου!

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.