Γιατί ο έρωτας είναι Ζωή και όχι θάνατος!


Νιώθω ένα σφίξιμο στην καρδιά, απόψε…

Μου στέλνετε μηνύματα για το άρθρο που ανεβάσαμε το πρωί στο bloko.gr του αγαπημένου μου κ. Γιώργου Καραΐβάζ, για την Ελένη. Για την Ελένη που βασανίστηκε και βρήκε φρικτό θάνατο μέσα στη θάλασσα, άγρια κακοποιημένη, και για όλα εκείνα τα κορίτσια και τις γυναίκες που έζησαν τη βία στην χειρότερη έκφανση και μορφή.

Για την Ελένη που έκανε όνειρα για το μέλλον. Όνειρα που δεν πρόλαβε να ζήσει.

Σκέφτομαι πόσο θα αναζητούσε το κοριτσάκι, εκείνες τις τρομακτικές τελευταίες στιγμές της ζωής του, την τρυφερή αγκαλιά των αγαπημένων του ανθρωπων και ματώνει η καρδιά μου….

Παράλληλα, αφυπνίζομαι και ευαισθητοποιούμαι ακόμα περισσότερο στο να περάσουμε ένα πολύ δυνατό μήνυμα στα κορίτσια και στις γυναίκες, ότι η βία είναι απολύτως καταδικαστέα. Αλλά και σε όσους υιοθετούν ακραίες συμπεριφορές, να τους ωθήσουμε να αναζητήσουν έγκαιρα βοήθεια εάν θέλουν να αντιμετωπίσουν το πολύ σοβαρό πρόβλημα της μη διαχείρισης θυμού.

Έχει, πιστεύω, σημασία να αναφέρω στο σημείο αυτό ότι έχει τύχει να με πλησιάσουν, στο πλαίσιο κάποιας διάλεξης ή παρουσίασης, γυναίκες, νέες αλλά και μεγαλύτερες σε ηλικία, και να μου εμπιστευθούν την ιστορία τους. Ότι σε κάποια σχέση τους έχουν βιώσει βία, σωματική και συναισθηματική -υποτίμηση, απαξίωση, παντελή έλλειψη σεβασμού. Αυτό που μου εκμυστηρεύονται είναι ότι στην αρχή θεωρούν ότι οι φωνές, οι συγκρούσεις, η ακραία ζήλια, είναι δείγμα μίας “παθιασμένης σχέσης”, ύστερα όμως αρχίζουν τα πολύ σοβαρά προβλήματα που πηγάζουν από τις βίαιες συμπεριφορές και τότε βλέπουν καθαρά τη πολύ σκληρή πραγματικότητα που δεν έχει ασφαλώς καμία σχέση ούτε με τον έρωτα, ούτε με το πάθος.

Γιατί πώς μπορείς να μιλήσεις για “πάθος”, όταν δεν υπάρχει σεβασμός και θαυμασμός; Όταν ο σύντροφός σου σε απαξιώνει, σε θεωρεί κατώτερη και σου “κλέβει” κάθε ίχνος αξιοπρέπειας με τη συμπεριφορά που υιοθετεί στην καθημερινότητά σας;

Ο αμοιβαίος σεβασμός και ο θαυμασμός σε μία σχέση είναι, κατά την άποψή μου, τα πιο σημαντικά στοιχεία για να δημιουργηθεί μία πολύ δυνατή σχέση, από την οποία θα γεννηθούν έντονα, όμορφα και θετικά συναισθήματα. Συναισθήματα που εμπνέουν και πάνε το άτομο ένα βήμα μπροστά και όχι πισω. Η προσπάθεια χειραγώγησης, εκφοβισμού και εκμηδενισμού της προσωπικότητας του άλλου, είναι καταστάσεις δυσλειτουργικές και καταστροφικές.

Επομενως, ειδικά οι νέοι άνθρωποι είναι σημαντικό να πιστέψουν ξανά σε υψηλές αξίες και ιδανικά, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και να σχεδιάσουν ένα καλύτερο μέλλον. Είναι επίσης σημαντικό να πιστέψουν στον εαυτό τους, ώστε να χτίσουν μία δυνατή προσωπικότητα και να μην επιτρέψουν καμία συμπεριφορά που προσβάλλει την αξιοπρέπειά τους και τους κρατά “φυλακισμένους” σε αδιέξοδες σχέσεις.

Για την Ελένη! “Καμία Ελένη λιγότερη, Κανένα κορίτσι και καμία γυναίκα απροστάτευτη και έρμαιο στα χέρια των βασανιστών της!” είναι το μήνυμά μας.

Γιατί ο έρωτας είναι Ζωή και όχι θάνατος!

Βλ.σχετικά http://www.bloko.gr/2020/01/blog-post_552.html

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.