Σημαντικό εγχείρημα-άνοιγμα στην κοινωνία και στους επαγγελματίες δημοσιογράφους


Πριν από μερικές ημέρες έκανα μία πρόβλεψη ότι η νέα χρονιά θα είναι η πιο δυναμική και δημιουργική για το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος και βέβαια δεν το έγραψα τυχαία. Έχουμε ξεκινήσει όλοι οι συνεργάτες του ΚΕ.Μ.Ε. πολύ δυναμικά να προετοιμάζουμε τα επόμενα βήματά μας που πιστεύω ότι θα ανοίξουν νέους δρόμους, εγκληματολογικούς και μιντιακούς!

Όσον αφορά τη θεματική μας “Crime and Media”, προχωράμε σε ένα σημαντικό εγχείρημα, το οποίο θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε επίσημα πριν από το τέλος του Ιανουαρίου, πραγματοποιώντας παράλληλα ένα άνοιγμα στην ευρύτερη κοινωνία, αλλά και -ειδικά- στους επαγγελματίες δημοσιογράφους, ώστε να συνεργαστούμε εποικοδομητικά, ουσιαστικά και δημιουργικά στη θεματική “Έγκλημα και ΜΜΕ”, σε μία εποχή όπου το έγκλημα αλλάζει, φλέγοντα ζητήματα υψηλού εγκληματολογικού ενδιαφέροντος απασχολούν καθημερινά τα μίντια και η απεικόνιση του εγκλήματος και του εγκληματικού φαινομένου στο αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ απαιτούν πλέον μία βαθιά γνώση του αντικειμένου.

Είναι δεδομένο ότι διανύουμε μία νέα εποχή, με νέες προκλήσεις και καίρια θέματα της επικαιρότητας με τα οποία καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι, προκειμένου να τα επεξεργαστούμε, να τα αναλύσουμε και να τα παρουσιάσουμε στο ευρύ κοινό, περνώντας παράλληλα ορισμένα σημαντικά κοινωνικά μηνύματα. Αναλυτικά, όμως, θα τα πούμε με τις επίσημες ανακοινώσεις μας. Εύχομαι μία όμορφη μέρα στην αγαπημένη παρέα του blog!

Επίσημη σελίδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος: http://e-keme.gr/

Το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος στο facebook: https://www.facebook.com/Κέντρο-Μελέτης-του-Εγκλήματος-365673366919481/?ref=br_rs

Η πρώτη μας εκπαιδευτική δράση για το 2020 στη θεματική “Έγκλημα και Media”: “Women, Crime and the Media” Η γυναίκα ως δράστιδα και ως θύμα σε πολύκροτες υποθέσεις και ο στιγματιστικός λόγος των media αναλυτικές πληροφορίες και εγγραφές: http://e-keme.gr/σεμινάριο-με-θέμα-women-crime-and-the-media/

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.