“Επιλογή” και διλήμματα ζωής


Ένα πολύ ιδιαίτερο, αμφιλεγόμενο και δύσκολο θέμα παρουσιάσαμε το Σάββατο στο postmodern.gr για το οποίο μας στείλατε πολλά σχόλια.

Βλ.σχετικά https://www.postmodern.gr/idiaiterotites-kai-synepeies-tis-pro/

Θα μπορούσε να συσχετιστεί και με το θέμα που είχαμε παρουσιάσει στις αρχές Ιανουαρίου του 2019 στο pm το οποίο είχε επίσης κεντρίσει το αναγνωστικό σας ενδιαφέρον και αποκάλυπτε το ποσό σοβαρό και ταυτόχρονα πολυσύνθετο και πολυδιάστατο είναι το ζήτημα.

Ροζ γραμμές και μια κατάθεση ψυχής 

«Ροζ γραμμές» και μία κατάθεση ψυχής

Συνοψίζοντας, ακόμα κι αν για κάποιες γυναίκες και άντρες είναι επαγγελματική τους “επιλογή” η προσφορά σεξουαλικών υπηρεσιών με οικονομικό αντάλλαγμα, που πρέπει να γίνει σεβαστή και να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, είναι σίγουρα -σε πολλές περιπτώσεις- μία επιλογή που τραυματίζει ανεπανόρθωτα την ψυχή, γιατί υπό κανονικές συνθήκες δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που θα ήθελε να εργάζεται σε ένα εξευτελιστικό περιβάλλον, όπου θα έθετε τον εαυτό του σε κίνδυνο, τόσο από τις πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας όσο και από την έκθεση στη βία.

Ωστοσο αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλές γυναίκες και άντρες. Συνεπώς, η προστασία τους από την έκθεση στη βία πρέπει να είναι προτεραιότητα της κοινωνίας μας και βέβαια το θέμα αξίζει να διερευνηθεί περαιτέρω και σε βάθος.

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.