Καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων και άμεση λήψη μέτρων προστασίας των εκτεθειμένων σε κίνδυνο ανηλίκων


Είναι αρκετή η καταγγελία για να σωθεί ένας ανήλικος θύμα κακοποίησης; 

https://insidestory.gr/article/kataggelia-kakopoiisi-anilikos?token=FI68BTX5TG

Από τα πιο δυνατά ρεπορτάζ που έχω διαβάσει, με μεγάλη κοινωνική χρησιμότητα που αξίζει να διαβαστεί. Κυρίως όμως είναι αναγκαίο να μας προβληματίσει εντόνως ως προς το μείζον ζήτημα που αναδεικνύει η δημοσιογράφος-μεταπτυχιακή φοιτήτρια Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Δέσποινα Τζάνη, σχετικά με το επόμενο βήμα -συγκεκριμένα μέτρα- ώστε να αντιμετωπίζεται η χρονοτριβή, η γραφειοκρατία, ο συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να προστεύνται οι ανήλικοι που είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο, όταν πια έχει γίνει η καταγγελία.

Αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα που πλέον πρέπει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αντιμετωπίσει δίνοντάς του προτεραιότητα, διότι στη σύγχρονη εποχή της ενημέρωσης σε ευρύτατα τμήματα του πληθυσμού οι σιωπές μπορούν να σπάσουν, αλλά το φλέγον ερώτημα είναι εάν μπορούν να επισπευστούν οι διαδικασίες ώστε να προστατευθούν τα παιδιά αυτά και εάν θα μπορέσει να υπάρχει ένα “προστατευτικό δίχτυ” ώστε όσο διάστημα διαρκεί η έρευνα, να είναι τα παιδιά ασφαλή προτού οδηγηθούν σε θάνατο, νέα θυματοποίηση κ.λπ.

Ας είναι, επομένως, αυτό το κύριο σημείο στο οποίο και εμείς μέσω της δύναμης των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα επιμείνουμε, μέχρι να ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης των ανηλίκων που βρίσκονται σε κίνδυνο και για τη δυσχερή κατάστασή τους υπάρχουν επώνυμες ή και ανώνυμες καταγγελίες.

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.