Η δύναμη του μέσου και οι 5.000 διαδικτυακοί φίλοι


Δέχομαι σήμερα το πρωί μήνυμα στο messenger “Σας ευχαριστώ που είμαι ο 5.0000 ος φίλος σας”.

5.0000 “διαδικτυακοί φίλοι”….

Εδώ και πολλούς μήνες, είναι η αλήθεια, αποφεύγω να φτιάξω δεύτερο fb προφίλ και αναγκάζομαι να “σβήνω” ανά φάσεις κάποια άτομα, γιατί το όριο των 5.000, αν και στην αρχή μου φαινόταν τρομακτικά υψηλός αριθμός, τελικά αποδεικνύεται στον αχανή διαδικτυακό κόσμο ένας σχετικά μικρός αριθμός.

Αγαπώ το μέσο και, αναμφισβήτητα, για την αρθρογραφία, τη συγγραφή και γενικότερα τις παρουσιάσεις επιστημονικών δράσεων, έχει πολύ μεγάλη δύναμη καθώς σου δίνει τη δυνατότητα να εκφράσεις σκέψεις, απόψεις, ιδέες και να επικοινωνήσεις με πάρα πολύ κόσμο, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, σε πολλές περιπτώσεις λαμβάνοντας πλούσια ερεθίσματα αλλά και το έναυσμα για εποικοδομητικές και πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις σχετικά με φλέγοντα ζητήματα.

Επίσης, σου δίνει τη δυνατότητα μίας πιο συχνής επικοινωνίας με φίλους, με τους οποίους σε διαφορετική περίπτωση δεν θα θα είχατε ίσως ευκαιρία για επικοινωνία.

Βέβαια, εάν δεν ήταν η αρθρογραφία, δεν θα είχα πιθανότατα fb ή δεν θα το χρησιμοποιούσα συχνά, γιατί τόσα χρόνια στο fb κάποιες συμπεριφορές με κουράζουν, με ενοχλούν, με “ξενερώνουν” κοινώς. Αλλά κάθετι έχει και τα θετικά και τα αρνητικά του και ο κάθε χρήστης του μέσου κάνει τη χρήση που κρίνει καλύτερη για εκείνον και πιο κατάλληλη για τους λόγους για τους οποίους το χρησιμοποιεί.

Ασφαλώς, η μεγάλη μου αγάπη είναι το blog και είμαι χαρούμενη, γιατί έχω την καλύτερη παρέα για να μοιράζομαι τις σκέψεις και τις ιδέες μου, μέσα από την αρθρογραφία και τις υπόλοιπες αναρτήσεις.

Ομολογώ ότι το να γράφεις για πράγματα που αγαπάς και να νιώθεις την αναγνωστική ανταπόκριση είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό συναίσθημα, μοναδικό θα έλεγα και πάντα θα σας ευχαριστώ γι’αυτό!!

Καλό απόγευμα στην υπέροχη παρέα του blog!!

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.