Απονομή χρυσού μεταλλίου στη φοιτητική ομάδα «iGEM Thessaloniki» στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2019


Η φοιτητική ομάδα «iGEM Thessaloniki» κατέκτησε την πρωτιά στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2019, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα “iGEM Thessaloniki” διακρίθηκε μεταξύ 5.000 διαγωνιζομένων ερευνητικών ομάδων από κορυφαία πανεπιστήμια (ΜΙΤ, Cambridge, Oxford, Harvard κ.ά.) 40 χωρών, που αξιολογήθηκαν από 120 κριτές παγκοσμίου φήμης και έλαβε το χρυσό μετάλλιο. Το έτος 2017 η ίδια ομάδα είχε επίσης βραβευτεί με χρυσό μετάλλιο, ενώ το 2018 είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο.

Βλ.σχετικά https://www.protothema.gr/greece/article/949744/hruso-gia-ellines-foitites-anamesa-se-5000-sunupopsifious-apo-mit-cambridge-oxford-kai-harvard/

Πόσο ελπιδοφόρο μήνυμα είναι να διαπρέπουν στην επιστήμη τους οι φοιτητές μας, η νέα γενιά της χώρας μας, στην οποία πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα καταφέρει να κατακτήσει πολύ σημαντικές κορυφές σε νευραυλγικούς τομείς της έρευνας και την επιστήμης.

Άλλωστε, οι φοιτητές μας διακρίνονται στο εξωτερικό και σε διεθνείς διαγωνισμούς και είναι πολύ σημαντικό να προβάλλεται η σπουδαία δουλειά της και η πολύ σκληρή προσπάθειά που απαιτεί προσωπικές θυσίες και αναμφίβολα έχει αντικειμενικές δυσκολίες.

Είναι από τα πολύ όμορφα νέα της ημέρας που πιστεύω ότι έχουμε ανάγκη να διαβάζουμε και δίνει και σε εμάς δύναμη, γεννώντας ελπίδα!!

Πάντα με συγκινούν αυτά τα νέα…..Μπράβο παιδιά!!! Μας κάνετε πολύ πολύ υπερήφανους!!!

Μπαίνουμε μάθημα….Καλή συνέχεια στην υπέροχη παρέα του blog!!

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εκπαιδευτικά, Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.