20 Χρόνια Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο


20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: 10ο Διεθνές Συνέδριο για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Διαμορφώνοντας από κοινού το μέλλον της εκπαίδευση

ICODL2019program

Αθήνα, 22 – 24 Νοεμβρίου 2019

Σάββατο 23-11-2019
12:15-14:00
1ο Εργαστήριο
Καλές πρακτικές ενίσχυσης επικοινωνιακών δεξιοτήτων ομιλητή ακροατή στην εκπαιδευτική διαδικασία
Κουτζεκλίδου Βασιλική, Καρδαρά Αγγελική, Παυλίνα Μωραΐτη

Κυριακή 24-11-2019
12:45-14:30 Εισήγηση Κουτζεκλίδου Βασιλική

Όλο το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ:

Click to access ICODL2019program.pdf

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στο Πρόγραμμα, όπως επίσης και στα Πρακτικά, τα άρθρα κατατάσσονται σε δύο μέρη:

Μέρος Α: Θεωρητικά κείμενα, πρωτότυπες έρευνες και επιστημονικά κείμενα

Μέρος Β: Εφαρμογές, εμπειρίες, καλές πρακτικές, περιγραφές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, προβληματισμοί, εναύσματα για διάλογο και συζήτηση

Μεγάλη μου τιμή η συμμετοχή σε ένα τόσο ενδιαφέρον Συνέδριο για την εκπαίδευση. Πιστεύω ότι μέσα από τις εισηγήσεις και τα εργαστήρια θα μας δοθεί η πολύτιμη ευκαιρία να εξάγουμε σημαντικά συμπεράσματα για την πορεία και εξέλιξη της εκπαίδευσης στη σύγχρονη εποχή, με τα νέα δεδομένα και τις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν και διαμορφώνουν το “εκπαιδευτικό τοπίο”. Παράλληλα θα μπορέσουμε να εξετάσουμε δρόμους και τρόπους εφαρμογής καλών πρακτικών στην εκπαίδευση με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Λόγω πολύ περιορισμένου χρόνου αυτή την περίοδο, η δική μου συμβολή στο έργο είχε τη μορφή επίβλεψης και γι’ αυτό ζήτησα από την εξαιρετική επιστήμονα κ.Μωραΐτη την αντικατάστασή μου. Ευχαριστώ θερμά τις κ.κ. Κουτζεκλίδου και Μωραΐτη που με τίμησαν με τη συμπερίληψη του ονόματός μου για τη συμβολή που είχα και ασφαλώς θα τα πούμε αναλυτικά στο Εργαστήριο.

Το Εργαστήριο αφορά τις καλές πρακτικές ενίσχυσης επικοινωνιακών δεξιοτήτων ομιλητή-ακροατή στην εκπαιδευτική διαδικασία και αναμένουμε τη δυναμική παρουσία και ενεργό συμμετοχή σας σε αυτό, καθώς η ουσιαστική και αποτελεσματική επικοινωνία στο εκπαιδευτικό περιβάλλον είναι ένα καθοριστικό στοιχείο για την ενίσχυση της μαθησιακής διαδικασίας, για το χτίσιμο μίας πιο δυνατής σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ εκπαιδευόμενων-εκπαιδευτικών, αλλά και για την αντιμετώπιση εντάσεων, συγκρούσεων και λοιπών δυσχερών καταστάσεων που προκύπτουν στο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Σημείωση: Το 3ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικών Ταινιών Μικρού Μήκους και το 10ο Διεθνές Συνέδριο για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση θα διεξαχθούν στο κτίριο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Γραβιάς 4-6, 10678, Αθήνα, κοντά στην Πλατεία Κάνιγγος.

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εκπαιδευτικά, Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.