Δημοσιογραφική έρευνα και δημοσιογραφικός λόγος


“Αναμνήσεις” από το fb σήμερα το πρωί, καθώς μου υπενθύμισε κάποιες πολύ δυνατές στιγμές στο Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος που ζήσαμε με τις εκπαιδευτικές μας ομάδες.

….Και αναφερόμουν, μεταξύ άλλων, σε αυτό το ρεπορτάζ των παιδιών!(http://www.crimetimes.gr/theofilos-sexidhs-epistrofh-sthn-eleytherh-koinwnia-to-2017/).

Είχα εντυπωσιαστεί όταν μας παρουσίαζαν τη δουλειά που είχαν κάνει, μέσα από ουσιαστική έρευνα με πολύ τρέξιμο και προσπαθεια, όπως είχαν κάνει τα μέλη των εκπαιδευτικών μας ομάδων και για άλλες υποθέσεις υψηλού εγκληματολογικού ενδιαφέροντος που είχαμε αναλύσει στη θεματική “Media και Έγκλημα” στο Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος.

Μάλιστα αρκετές από αυτές τις υποθέσεις, λόγω ηλικίας οι εκπαιδευόμενοί μας δεν τις γνώριζαν και γι’ αυτό ήθελαν να διερευνήσουν κάθε υπόθεση πού ανέλαβαν να παρουσιάσουν με την ολοκλήρωση των μαθημάτων μας, με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και προσοχή.

Ήταν απίστευτη η δουλειά τους!! Εδώ αναρωτιέμαι τόσοι νέοι άνθρωποι, με δυνατό λόγο, καίρια επιστημονική γνώση, όρεξη για να προσφέρουν έργο στον χώρο των ΜΜΕ, τελικά σε ποιες θέσεις απορροφούνται; Και από την άλλη να βλέπουμε ότι προβάλλεται σε υπέρμετρο βαθμό ένας λόγος που μέσα από τον εκχυδαΐσμό του και -σε αρκετές περιπτώσεις- την έλλειψη γνώσης λαμβάνει ακόμα και επικίνδυνες διαστάσεις.

Οι ανάγκες της σύγχρονης εποχής όμως έχουν αλλάξει, συνεπώς πιστεύω ότι κάποια στιγμή αυτό θα φανεί πιο έντονα και στον χώρο των ΜΜΕ όπου ίσως (μακάρι) κάτι καλύτερο να γίνει…!

Καλή μας εβδομάδα, με ευχάριστες εύχομαι ειδήσεις!

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Εκπαιδευτικά, Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.