Αθλητική καλημέρα!!


Αθλητική καλημέρα σήμερα στην υπέροχη παρέα του blog!! Αγώνες στίβου χθες στο σχολείο των παιδιών και τα μεγαλύτερα παιδιά μας έλαβαν μέρος σε αυτή την “αθλητική γιορτή”!

Η κόρη μου δοκίμαστηκε για πρώτη φορά στο άλμα εις μήκος (την προέτρεπα εδώ και καιρό να αγωνιστεί σε άλμα) και κατέκτησε την τέταρτη θέση. Ισοψήφισε στην τρίτη θέση, αλλά λόγω του ότι πέτυχε το άλμα της με την τρίτη προσπάθεια έχασε το μετάλλειο. Ήθελε βέβαια το μετάλλειο, αλλά εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι γιατί έλαβε μέρος στους αγώνες με πολλή χαρά και έκανε την προσπάθειά της, κατακτώντας έναν στόχο μόνο με την προετοιμασία που κάνουν στο σχολείο, χωρίς άλλη εξάσκηση.

Αυτό που την προέτρεψα να κάνει είναι, εάν το αγαπάει πραγματικά, να ξεκινήσει την προπόνησή της και να βάλει στόχο για την επόμενη χρονιά. Τα αγαθά άλλωστε κόποις κτώνται και είναι πολύ όμορφο να θέτουν τα παιδιά τους δικούς τους, προσωπικούς, στόχους και να αγωνίζονται για να τους κατακτήσουν. Με αυτό τον τρόπο το κάθε παιδί ανακαλύπτει τι είναι αυτό που τελικά αγαπά πραγματικά, πού έχει την κλίση του, πού επιθυμεί να εμβαθύνει περισσότερο. Το ταξίδι, προς την κατάκτηση κάθε στόχου που θέτουμε στη ζωή μας, είναι πάντοτε μαγικό και η εμπειρία που αποκομίζουμε στην διάρκεια του ταξιδιού πολύτιμη. Στο τέλος μίας τόσο συναρπαστικής διαδρομής το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι θετικό, γιατί η προσήλωση στον στόχο, η επιμονή και η σκληρή προσπάθεια μας οδηγούν εκεί που ονειρευόμαστε να φτάσουμε!!!

Άλλωστε….

When you shoot for the stars, you can’t ever look back
― Brittany Perloff, Starting Over

Καλημέραααα!!!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.