Η έρευνα


Με πολύ εντατικούς ρυθμούς ξεκινήσαμε και αυτή την εβδομάδα, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, καθώς έχουμε μπει βαθιά στην έρευνά μας-και πάλι ένας νέος κόσμος, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ανοίγεται μπροστά μας και μας καλεί να διερευνήσουμε τις σημαντικές πτυχές του και να φωτίσουμε τις σκοτεινές πλευρές του.

Είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστό το συναίσθημα να προσπαθείς να κατανοήσεις τις πολυσύνθετες διαστάσεις και προεκτάσεις σε έναν μικρόκοσμο που κινείται παράλληλα με τη ζωή στην ευρύτερη κοινωνία, αλλά έχει τους δικούς του νόμους και τον δικό του αξιακό αλλά και γλωσσικό κώδικα επικοινωνίας.

Έναν κώδικα επικοινωνίας που έχει τη δική του “ψυχή”, δεδομένου ότι η γλώσσα έχει ψυχή, είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τη σκέψη, τη ζωή και γενικότερα για την κοσμοθεωρία των ομιλητών της.

Επομένως, η διερεύνηση αυτού του γλωσσικού κώδικα επικοινωνίας που λειτουργεί πρωτίστως σε συμβολικό επίπεδο οδηγεί τη σκέψη μας σε μονοπάτια που ούτε καν είχαμε σκεφτεί και αυτό το στοιχείο είναι, αναμφίβολα, συναρπαστικό.

Συνεχίζουμε, με πολύ δυνατή ομάδα!!!

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Εκπαιδευτικά, Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.