Η “ψυχή” του βιβλίου


Λίγο πριν γίνει πραγματικότητα το όνειρο της έκδοσης του πέμπτου βιβλίου, σκέφτομαι πόσο σημαντική είναι η “ψυχή” του κάθε βιβλίου. Όλα όσα αποτυπώνονται σε κάθε σελίδα, οι διαδρομές που ακολουθήθηκαν και τα έντονα συναισθήματα, για να φτάσουμε από το πρώτο στο τελευταίο κεφάλαιο. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Από το ερωτηματικό, στο θαυμαστικό και στην τελεία που κλείνει έναν κύκλο και αφήνει την ελπίδα για μία νέα έκδοση, μία νέα αρχή.

Θυμάμαι την πρώτη δημοσίευση, στις 10 Αυγούστου του 2003, στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” στη στήλη Εκδοτικό Ημερολόγιο για το πρώτο μου βιβλίο που εκδόθηκε το έτος 2003 από τις εκδόσεις νομικών βιβλίων ΑΝΤ.Ν.Σάκκουλα, υπό τον τίτλο “Τρομοκρατία και ΜΜΕ”, όταν ήμουν φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών διάβασα τυχαία στις παρουσιάσεις βιβλίων της εφημερίδας και το δικό μου όνομα και πραγματικά μου φαινόταν πολύ παράξενο αλλά και πολύ όμορφο.

Ευτυχώς τώρα με το διαδίκτυο βρίσκουμε ξανά κάποιες από τις αναμνήσεις μας που ενώνουν -γλυκά- το παρελθόν με το παρόν: https://www.tovima.gr/2008/11/24/books-ideas/ekdotiko-imerologio-349/

Χαραγμένη για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά η μέρα που με κάλεσε ο Καθηγητής μου, Καθηγητής Εγκληματολογίας κ. Γιάννης Πανούσης, στο γραφείο του και μου έκανε την πρόταση να εκδώσει σε βιβλίο την εργασία μου που είχα γράψει στο πλαίσιο του μαθήματός του-μάθημα επιλογής του Τμήματος, στο οποίο είχα κάνει εγγραφή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ακλόνητη η πεποίθησή μου λοιπόν ότι κάποια πράγματα, καθοριστικά για τις ζωές μας, είναι μοιραίο να συμβούν.

Είχε προηγηθεί ένας πολύ αστείος διάλογος που κάποια στιγμή αξίζει να γράψω, γιατί ο Καθηγητής μας έχει απιστευτη αίσθηση του χιούμορ και πάντοτε το χιούμορ του μας έδινε δύναμη να συνεχισουμε σε αυτόν το δύσκολο και απαιτητικό δρόμο της έρευνας, ενώ η αγάπη του για ζωή και δημιουργία εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσής μας.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, συνειδητοποιώ ότι πίσω από κάθε βιβλίο κρύβεται μία ιστορία ζωής και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που δίνει τελικά σε κάθε βιβλίο “ψυχή”!

Καλο βράδυ, σε όλες τις αγαπημένες φίλες και σε όλους τους αγαπημένους φίλους του blog!! Συνεχίζουμε…συγγράφοντας!!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.