Καρδιά και λογική


Είναι από εκείνες τις στιγμές που δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις, εάν πρέπει να χαρείς ή να απογοητευτείς…

Μία επαγγελματική πρόταση ζωής, απρόσμενη αλλά δυνατή. Η προτεινόμενη θέση είναι “Διευθύντρια Media Studies” σε κολλέγιο έξω από το Surrey. Ως εδώ τέλεια!! Έχοντας μάλιστα συνεργαστεί στο παρελθόν με ξένο Πανεπιστήμιο -το Πανεπιστήμιο του Wolverhampton μέσω της συνεργασίας μου με το Κολλέγιο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας στην Αθήνα- πραγματικά έχω τις καλύτερες εντυπώσεις. Απολάμβανα την κάθε στιγμή της συνεργασίας μας και επειδή τότε μπήκαν και καινούργια μαθήματα στα οποία δεν υπήρχε έτοιμη ύλη από το Παν/μιο αλλά έπρεπε να οργανώσω την ύλη από το μηδέν, με την προτεινόμενη βιβλιογραφία του Πανεπιστημίου, ήταν μια υπέροχη πρόκληση που με οδήγησε σε πολύ δημιουργικά μονοπάτια, στα οποία αναμφισβήτητα θα ήθελα να ξαναβρεθώ!!

Ήταν μια απίστευτη επαγγελματική εμπειρία, από τις καλύτερες της ζωής μου, γιατί ήταν εξαιρετικά δημιουργική -που για μένα το στοιχείο της δημιουργίας είναι ζητούμενο και προτεραιότητα σε κάθε τι που αναλαμβάνω επαγγελματικά. Εκείνη την περίοδο λοιπόν έφτιαξα ένα δημοσιογραφικό υλικό ζωής και πιστεύω ότι εκτιμήθηκε η δουλειά μου. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό το υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί σε διδακτικό και ερευνητικό επίπεδο. Μου άνοιξε δρόμους.

Και τώρα ερχόμαστε στα πρακτικά ζητήματα: η ανάληψη των καθηκόντων πρεπει να γίνει τον Ιανουάριο του 2019…..

Ειλικρινά, το δίλημμα είναι πολύ μεγάλο, γιατί ασφαλώς χρειάζομαι χρόνο και δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τις υποχρεώσεις μου στην Ελλάδα, εκτός εάν με κάποιο μαγικό τρόπο μπορώ να τα συνδυάσω.

Είναι επομένως από τις στιγμές που σκέφτομαι..ας ήταν η ζωή σαν όνειρο! Να έκλεινες τα μάτια και να ήταν όλα ακριβώς όπως τα είχες ονειρευτεί!

Μόνο που η ζωή είναι αλλιώς και απαιτεί διαρκή αγώνα για να αντεπεξέλθεις στις προκλήσεις της καθημερινότητας. Στη δική μου περίπτωση το δύσκολο είναι να βρω την ισορροπία ανάμεσα στα τρελά, μεγάλα όνειρά μου, που κάνω όχι μόνο με μάτια κλειστά αλλά και ανοιχτά, και στους εντατικούς έως και πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς μου.

Οι κολλητοί μου που ήδη ζουν στο εξωτερικό, μου λένε να κάνω επιτέλους το βήμα, να τολμήσω. Αλλά η δική μου καρδιά θέλει να χωρέσει μέσα της τόσα πολλά -πρόσωπα, καταστάσεις, στιγμές- που δεν τολμώ να κάνω ένα τόσο ριζικό βήμα, προς το παρόν τουλάχιστον. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι το “κλειδί” για να λάβεις μια σημαντική απόφαση ζωής ειναι αυτό το μαγικό “κλικ”, αυτή η μια και μοναδική ξεχωριστή στιγμή που η καρδιά θα υπερισχύσει της λογικής και θα κυνηγήσεις το όνειρο, γιατί εκεί σε πάει η καρδιά και είναι τόσο δυνατό το συναίσθημα που απλώς δεν έχεις άλλη επιλογή!

Προς το παρόν στη λατρεμένη Ελλαδίτσα συνεχίζουμε να δίνουμε τους καθημερινούς μας αγώνες για ένα καλύτερο αύριο και για την επίτευξη σημαντικών στόχων ζωής!!

Ολοκληρώνοντας, θέλω πολύ να στείλω την αγάπη μου σε όλους τους φίλους του blog που με ένα μήνυμα, ένα σχόλιο, μια θετική τους σκέψη, πάντα μου φτιάχνουν τη μέρα και τη διάθεση! Σας εύχομαι τα καλύτερα! Να έχετε μια υπέροχη μέρα!!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.