Το τραύμα της θυματοποίησης


Το τραύμα της θυματοποίησης (Μέρος Α’) στο postmodern.gr στη στήλη μου “Έγκλημα και Media” που μπορείτε να διαβάσετε εδώ http://www.postmodern.gr/to-trayma-tis-thymatopoiisis/

Με το σημερινό κείμενο επιχειρούμε να διερευνήσουμε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά το τραύμα της θυματοποίησης/trauma of victimization, δηλαδή την επώδυνη κατάσταση που βιώνουν, στην ψυχή και στο σώμα, τα θύματα εγκληματικών ενεργειών που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν.

Στόχος μου είναι να περάσουμε το πιο δυνατό μας μήνυμα σε ανθρώπους που έχουν βιώσει τόσο οδυνηρές καταστάσεις, προκειμένου να πιστέψουν ξανά στον εαυτό τους και να στηριχτούν στις δυνάμεις τους. Ταυτόχρονα κρίνω αναγκαίο να περάσουμε ένα ηχηρό μήνυμα κατά του στιγματισμού των θυμάτων που πλέον, και λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καταλήγει να γίνει «μάστιγα».

Και το σημερινό κείμενο “ντύνει” μια υπέροχη φωτογραφία….οι φωτογραφίες που επιλέγει το postmodern με “ταξιδεύουν” και αποτελούν πηγή έμπνευσής μου, όπως έχω ξαναγράψει.

Περιμένω, πάντα, και τα δικά σας μηνύματα, σχόλια και επισημάνσεις, στο postmodern.gr και στο mail μου: kardaraa@gmail.com για το υπό εξέταση θέμα και για θέματα που σας απασχολούν, σας προβληματίζουν και θέλετε να αναδείξουμε στο pm

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.