Ιστορίες ζωής


Κάποια μηνύματα αγγίζουν λίγο παραπάνω την καρδιά. Όπως αυτό που έλαβα σήμερα το απόγευμα στο mail μου. Μια ιστορία βαθιά συγκινητική. Η ιστορία ζωής ενός ανθρώπου που “έγραψε” τη ζωή του λάθος, γιατί έκανε εκείνες τις επιλογές που τον οδήγησαν σε αδιέξοδους δρόμους.

Ορισμένες φορές αρκεί μια στιγμή για να γκρεμιστεί μια ολόκληρη ζωή και χρειάζεται τόλμη και μεγάλη ψυχική αντοχή για να ξεκινήσεις από την αρχή και να χτίσεις από το μηδέν τα όνειρα.

Το ερώτημα είναι εάν από κάποια αδιέξοδα υπάρχει τρόπος διαφυγής, εάν υπάρχει δυνατότητα να ξεφύγεις από τη μοίρα, να “σπάσεις” την αλυσίδα που σου κόβει την ανάσα της ζωής; Με όλη τη δύναμη της ψυχής μου θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει. Ότι η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και θέλησης είναι πιο ισχυρή από τη “Μοίρα” και ότι το βιβλίο της ζωής το γράφουμε μόνοι μας, με τις επιλογές μας και με τη δυνατότητα να αλλάξουμε την πορεία μας.

Είναι βέβαιο ότι ο φετινός Σεπτέμβριος θα ξεκινήσει αλλιώς…θα αναδείξουμε πολλές δυνατές ανθρώπινες ιστορίες, ιστορίες ζωής, μέσα από τις οποίες όλοι έχουμε να διδαχθούμε πολλά και σημαντικά….

Με τι καρδιά, με τι πνοή,
τι πόθους και τι πάθος
πήραμε την ζωή μας· λάθος!
κι αλλάξαμε ζωή

Γιώργος Σεφέρης “Άρνηση”

Σημείωση: μετά τη ζωή μας, ο ποιητής χρησιμοποιεί την περίφημη άνω τελεία.

Η ζωή μας, γεμάτη όνειρα, πόθους, πάθη, λάθη, ματαιώσεις και διαψεύσεις προσδοκιών. Γεμάτη στιγμές, ελπίδες και απογοητεύσεις. Γεμάτη χαμόγελα και δάκρυα, λύπη και χαρά, αγάπη και πόνο. Αυτή όμως δεν είναι η μαγεία της; Το ότι δεν περπατάμε σε μια ευθεία γραμμή, όπου όλα είναι δεδομένα και προδιαγεγραμμένα, αλλά ότι η ζωή μας επιφυλλάσει ανατροπές και μας δίνει την πολύτιμη ευκαιρία να μάθουμε από τα λάθη και τις αστοχίες μας, να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε επιτυχίες και να ζήσουμε τα όνειρά μας, για τα οποία ίσως αξίζει ακόμα και να αλλάξουμε ζωή….

Στο mail μου: kardaraa@gmail.com περιμένω τις δικές σας σκέψεις και τα δικά σας σχόλια για τα θέματα που παρουσιάζουμε.

Καλό βράδυ, αγαπημένοι μου!! Να περνάτε όμορφα, όπου κι αν βρίσκεστε!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.