Επέκταση του θεσμού των αγροτικών φυλακών


Οι βασικοί άξονες της αντεγκληματικής πολιτικής της χώρας και η επέκταση του θεσμού των αγροτικών φυλακών αποτέλεσαν τα κύρια θέματα συζήτησης και ανάλυσης στη συνέντευξη μας στο postmodern με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Ευτύχη Φυτράκη.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη με τον Γενικό Γραμματέα εδώ http://www.postmodern.gr/o-thesmos-ton-agrotikon-fylakon-stin-ellada-synenteyxi-me-ton-g-g-antegklimatikis-politikis-eytychi-fytraki/

Εξαιρετικά κρίσιμης σπουδαιότητας η μείωση της υποτροπής, η οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί σε κλειστού τύπου φυλακές, όπου οι κρατούμενοι “εκπαιδεύονται” στο έγκλημα, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν. Οι κρατούμενοι σε μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα αποφυλακιστούν, επομένως είναι τεχνητά τα τείχη που χωρίζουν τη φυλακή από την ελευθέρη κοινωνία.

Απαιτείται η κατάλληλη προετοιμασία εντός καταστήματος κράτησης και βέβαια η στήριξη εκτος φυλακής, ώστε να σπάσει ο κύκλος της παρανομίας. Αναμφισβήτητα η αλλαγή της ανθρωπογεωγραφίας της φυλακής σήμερα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και με συστηματικά και μεθοδικά βήματα, με ορθολογισμό και ρεαλιστικούς στόχους, να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές.

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.