Έναρξη σεμιναριακού κύκλου στο Κέντρο Μελέτης του Εγκληματος στη θεματική “Media & Έγκλημα”


Σας ενημερώνω ότι ξεκινά ο πρώτος κύκλος των σεμιναριακών μας μαθημάτων στο Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος στη θεματική “Media & Έγκλημα” (Νοέμβριος-Δεκέμβριος) με τίτλο Επικοινωνιακή Διαχείριση Ειδικών Θεμάτων Εγκληματολογικού Ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο του πρώτου μας σεμιναρίου θα ανοίξουμε τους φακέλους εγκληματολογικών ζητημάτων σε συσχετισμό με τα media. Ειδικότερα, θα διερευνήσουμε τα εξής θέματα:

Γυναικεία εγκληματικότητα & αναπαραστάσεις γυναικείας εγκληματικότητας στα ΜΜΕ
Νεανική παραβατικότητα, συμμορίες ανηλίκων, νομοθεσία & υποθέσεις νεανικής παραβατικότητας
Εγκληματολογικές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τα ελληνικά και διεθνή media
Serial killers:εγκληματολογικές τυπολογίες & εγκληματολογική ορολογία
Τρομοκρατία/Νέο “πρόσωπο” της τρομοκρατίας & οργανωμένο έγκλημα

Με την ολοκλήρωση του πρώτου μας σεμιναριακού κύκλου, καλεσμένος μας ομιλητής/καλεσμένη μας ομιλήτρια από τον επαγγελματικό χώρο των media θα κάνει στους εκπαιδευόμενους παρουσίαση και θα τους δώσει κατευθυντήριες γραμμές για την επαγγελματική δημοσιογραφία σήμερα. Οι εκπαιδευόμενοι που επιθυμούν θα προχωρήσουν στην υλοποίηση της δικής τους έρευνας επιλέγοντας ένα θέμα εγκληματολογικού ενδιαφέροντος που έχουμε αναλύσει στο πλαίσιο του σεμιναρίου μας, σε συσχετισμό με τα media. Όπως και την περσινή χρονιά, θα δοθεί η δυνατότητα δημοσίευσης της πιο ολοκληρωμένης δουλειάς/των πιο ολοκληρωμένων δουλειών των εκπαιδευομένων μας στο ηλεκτρονικό εγκληματολογικό περιοδικό του ΚΕ.Μ.Ε. με τίτλο Crime Times.

Σας ενημερώνω, επίσης, ότι με την ολοκλήρωση του πρώτου μας σεμιναρίου, θα ακολουθήσει εργαστηριακό μάθημα/workshop προκειμένου να εμβαθύνουμε σε πρακτικά ζητήματα της δημοσιογραφίας στο αντικείμενο του αστυνομικού και δικαστικού ρεπορτάζ, όπως άλλωστε μας έχουν ζητήσει εκπαιδευόμενοι των παλαιότερων σεμιναριακών μας κύκλων.

Ο δεύτερος σεμιναριακός κύκλος στη θεματική “Media & Έγκλημα”, με τίτλο Φυλακές:Έρευνα & Γλωσσικά Ζητήματα, θα πραγματοποιηθεί Ιανουάριο-Φεβρουάριο.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται Παρασκευή, 9 με 12 το πρωί. Περιορισμένες θέσεις για μαθήματα μέσω skype σε μέρα και ώρα που θα προγραμματιστεί κατόπιν συνεννόησης με τους εκπαιδευόμενους. Δυνατότητα απογευματινών μαθημάτων σε όσους δηλώσουν ότι αδυνατούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα πρωινή ώρα.

Θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση από το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος σχετικά με τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου, τη διδακτέα ύλη και το κόστος εγγραφής. Όσοι επιθυμείτε να εγγραφείτε στον πρώτο μας σεμιναριακό κύκλο (Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου), μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο προσωπικό μου mail: kardaraa@gmail.com ή στο mail του Κέντρου: crime@e-keme.gr με τα στοιχεία επικοινωνίας σας και να σημειώσετε εάν έχετε τη δυνατότητα φυσικής παρακολούθησης πρωινή ώρα ή ενδιαφέρεστε για skype ή απογευματινό πρόγραμμα.

Ξεκινάμε δυναμικά και με διάθεση για δημιουργία, έρευνα και εμβάθυνση σε σοβαρά ζητήματα εγκληματολογίας σε συσχετισμό πάντα με τα ΜΜΕ.


Από την εβδομάδα ενημέρωσης και επικοινωνίας ΚΕ.Μ.Ε. (Ιούλιος 2017)

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Εκπαιδευτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.