Παιδόφιλοι και εγκληματολογική τυπολογία


Το θέμα της παιδοφιλίας είναι τεράστιο και πολύ σοβαρό. Τις επόμενες εβδομάδες θα σας παρουσιάσω στο postmodern τη μεγάλη έρευνα που ετοιμάζουμε για το πολυσύνθετο αυτό ζήτημα. Παιδόφιλοι και εγκληματολογική τυπολογία είναι ο τίτλος του σημερινού μου άρθρου και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ http://www.postmodern.gr/pedofili-ke-egklimatologiki-typologia/

Η εγκληματολογική έρευνα έχει καταγράψει τρεις χαρακτηριστικούς τύπους παιδόφιλων: τον «ανώριμο», τον «παλινδρομικό» και τον «επιθετικό» και για κάθε τύπο παρουσιάζει τα γνωρίσματά του. Ασφαλώς, οι εγκληματολογικές τυπολογίες, όπως οι παραπάνω, δεν είναι απόλυτες. Συνιστούν απλώς μια αφετηρία για τον ερευνητή, ώστε να εξαγάγει κάποια πρώτα συμπεράσματα που θα βοηθήσουν περαιτέρω την έρευνα.

Σημείωση: Οι πληροφορίες για τους τρεις τύπους των παιδόφιλων έχουν αντληθεί από το πολύτιμο υλικό που μου είχε στείλει ο Ομ.Καθηγητής Εγκληματολογίας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, κ. Χρήστος Τσουραμάνης, από το προσωπικό του αρχείο και τον ευχαριστώ θερμά. Να σημειώσω, τέλος, ότι βάσει αυτού του υλικού είχα ετοιμάσει στις 14/9/2016 σχετικό θέμα στο προσωπικό μου ιστολόγιο. Η έρευνα θα συνεχιστεί στο postmodern τις επόμενες εβδομάδες.

Περιμένω τα μηνύματά σας στο postmodern και το mail μου: kardaraa@gmail.com

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Εκπαιδευτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.