Για την Ασπασία (Αύγουστος 2013-Άργος): 4 χρόνια μετά


Πέρυσι τέτοια μέρα είχα δημοσιεύσει την εγκληματολογική ανάλυση για την υπόθεση της Άσπας, ύστερα από τη συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει η μητέρα της, Σπυριδούλα Φατούρου. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο με τίτλο Για την Ασπασία (Αύγουστος 2013-Άργος) εδώ https://aggelikikardara.wordpress.com/2016/07/29/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%8d%ce%b3%ce%bf%cf%85%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%82-2013-%ce%ac%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%82/

Ήταν από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της ζωής μου να καταγράφω το τραυματικό βίωμα της μητέρας, αυτή την, κυριολεκτικά, πολύ σκοτεινή διαδρομή μέχρι την απόπειρα ανθρωποκτονίας, με θύμα ένα ανήλικο τότε “λουλουδάκι” που περίμενε να ανθήσει, να δώσει εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο, να ασχοληθεί με την εγκληματολογία και να κάνει όλα τα όνειρά του πραγματικότητα, όπως κάθε νέος ονειρεύεται.

Σήμερα η Άσπα είναι μια δεσποινιδούλα, πολύ όμορφη με το πηγαίο χαμόγελο να χρωματίζει ακόμα τα χείλη της, γιατί ως παιδί και έφηβη πάντα χαμογελούσε. Ωστόσο, εξακολουθεί να παλεύει για μια αξιοπρεπή ζωή. Τέσσερα χρόνια μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας από τον ίδιο της τον πατέρα κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα. Βγαίνει από τα νοσοκομεία και το κέντρο αποκατάστασης και κάνει ένα νέο ξεκίνημα που σίγουρα θα έχει πολύ θετική επίδραση στην ψυχολογία της, γιατί ένας νέος άνθρωπος δεν μπορεί να ζει στα νοσοκομεία. Είναι σημαντικό να βγει στον κόσμο, να νιώσει τη θαλπωρή ενός σπιτιού και των φίλων. Σε αυτό το πολύ σημαντικό βήμα στηρίζουμε όλοι την Άσπα!!

Θα κλείσω και σήμερα με το ισχυρό μήνυμα της Σπυριδούλας προς όλες τις γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση “αναγνωρίστε έγκαιρα τα σημάδια”, “μιλήστε”, “σπάστε τις σιωπές”.

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.