Βία κατά παιδιών


Όταν ένα παιδί θανατώνεται από τα χέρια του ανθρώπου που του έδωσε ζωή, πρέπει να προβληματιστούμε και να σταθούμε στα “πώς” και τα “γιατί” της υπόθεσης. Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται και όχι να τα αφήνουμε εκτεθειμένα σε κινδύνους. Όταν μάλιστα οι συμπεριφορές των ίδιων των γονέων φτάνουν σε τόσο ακραία σημεία, οφείλουμε να αναζητήσουμε τα αίτια καθώς και τρόπους προστασίας και ουσιαστικής στήριξης των παιδιών-θυμάτων.

Ποια είναι τα κίνητρα εγκληματικής δράσης και το προφίλ των γονέων που φτάνουν στο ακραίο σημείο να δολοφονήσουν το παιδί ή τα παιδιά τους, σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας σε διεθνές επίπεδο; Ποια είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται; Μπορεί μια τόσο αποτρόπαια μορφή εγκληματικότητας να προληφθεί και με ποιον τρόπο; Ποιος είναι ο ρόλος των media στην απεικόνιση τόσο ειδεχθών εγκλημάτων και πώς μπορούν να διαδραματίσουν ένα θετικό ρόλο στην ενημέρωση του κοινού και ενδεχομένως στην προστασία άλλων οικογενειών;

Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρώ να απαντήσω με το νέο μου άρθρο στο postmodern που φέρει τον τίτλο Ανθρωποκτονία ανηλίκου με πρόθεση και περιύβριση νεκρού και να μπω με τη βοήθεια της έρευνας, σε σκοτάδια της ψυχής που σε μια πρώτη “ανάγνωση” φαίνονται ανεξήγητα.

Η υπόθεση δολοφονίας του 6χρονου κοριτσιού είναι τραγική και δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το συναίσθημα για την απώλεια ενός αγγελουδιού. Τώρα η δημοσιογραφική έρευνα πρέπει να εστιάσει το ενδιαφέρον της στα κίνητρα και στις μορφές πρόληψης τόσο ειδεχθών εγκλημάτων, σε έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο εδώ http://www.postmodern.gr/anthropoktonia-anilikou-me-prothesi-ke-periyvrisi-nekrou/

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s