Για το δάσκαλο και ιδρυτή του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας, Γιώργο Χάγιο


Από την ανάρτησή μου στο facebook:

Χθες το πρωί κρατούσα την κούπα με το καφέ μου και ένιωσα περίεργα…ένιωσα ότι κάτι κακό θα ακούσω…το απόγευμα, επιστρέφοντας από τη δουλειά, πληροφορήθηκα τον ξαφνικό χαμό του ιδρυτή του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογράφιας, Γιώργου Χάγιου και πραγματικά σοκαρίστηκα. Έγραψα μάλιστα, ως ελάχιστο φόρο τιμής, ένα κειμενάκι που θα δημοσιευτεί στο postmodern. Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω, δεν μπορώ να το δεχτώ….ελπίζω ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος θα κρατήσει στην καρδιά του τον Γιώργο Χάγιο, γιατί το Εργαστήρι ήταν η πρώτη Επαγγελματική Σχολή Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, στην οποία εκπαιδεύτηκαν δημοσιογράφοι που έκαναν μεγάλη καριέρα στο χώρο των μίντια.

Σε εμένα ο Γιώργος Χάγιος άφησε ένα μεγάλο “δώρο”: τα όνειρά του…τα όνειρά του για το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας, όπως το οραματιζόταν στη νέα εποχή δημοσιογραφίας. Γιατί μέχρι την τελευταία μέρα έδινε τον αγώνα του για τις σπουδές δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.

Ένα άλλο στοιχείο που θέλω να αναφέρω, επειδή οι αλήθειες πρέπει να λέγονται: ο Γιώργος Χάγιος ήταν ένας εξαιρετικός εργοδότητης. Την περσινή χρονιά συνεργάστηκα με την οικογένεια στο Κολλέγιο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Έστω και 1 ώρα να καθόμουν παραπάνω με τους σπουδαστές, ο Γιώργος Χάγιος και η σύζυγός του κ. Έλεν φρόντιζαν ώστε να πληρωθώ και τη 1 ώρα παραπάνω. Σε μια εποχή κρίσης και αναλγησίας πολλές φορές των εργοδοτών, ο Γιώργος Χάγιος ήταν άνθρωπος και αυτό οφείλω να το πω δημόσια. Η σκέψη μου σήμερα είναι στην οικογένεια Χάγιου, καθώς και στις 2 γυναίκες -την Όλγα και την Κατερίνα- που μεριμνούσαν ώστε να έχει τα πάντα έτοιμα στο γραφείο του και ήταν δίπλα του να τον στηρίξουν σε όλα. Εύχομαι το Εργαστήρι να συνεχίσει την πορεία του και να γίνουν πραγματικότητα τα μεγάλα σχέδια που είχε ο Γιώργος Χάγιος.
Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ! Το πάθος σας για τη δημοσιογραφία, ελπίζω, ότι θα μας δίνει δύναμη!!
(Συγγνώμη για τη συναισθηματική μου φόρτιση….)

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.