Η σχέση ψυχικής ασθένειας με τη βία και την εγκληματικότητα


Καλή εβδομάδα σε όλους τους φίλους της σελίδας, εύχομαι! Με υγεία και δύναμη! Η εβδομάδα μας ξεκινά δημιουργικά-όπως προσπαθούμε τουλάχιστον, πάντοτε. Έναρξη εγγραφών σήμερα στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας για τα νέα τμήματα Φεβρουαρίου και τα εκπαιδευτικά 5μηνα προγράμματά μας “Εγκληματολογία στα Media” και “Δημοσιογραφία στη Νέα Ψηφιακή Εποχή”.

Σε επίπεδο αρθρογραφίας, η εβδομάδα ξεκινά με τη διερεύνηση μιας πολύπλοκης σχέσης ανάμεσα στην ψυχική ασθένεια και τη βία και εγκληματικότητα. Ο τίτλος του νέου άρθρου στο postmodern είναι Η σχέση ψυχικής ασθένειας με τη βία και την εγκληματικότητα και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ http://www.postmodern.gr/i-schesi-psychikis-asthenias-me-ti-via-ke-tin-egklimatikotita/

Παρουσιάζω τα πορίσματα μιας πρόσφατης έρευνας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα media απεικονίζουν την ψυχική ασθένεια σε συσχετισμό με περιστατικά βίας. Καταγράφονται οι απόψεις των ειδικών για το θέμα, καθώς και οι προτάσεις τους προς τους δημοσιογράφους.

Η αναπαραγωγή “εγκληματικών μύθων” και ο στιγματισμός ατόμων ή/και ολόκληρων ομάδων πληθυσμού πρέπει να σταματήσει, τονίζει η επιστημονική κοινότητα, στη χώρα μας αλλά και διεθνώς. Πώς όμως πρέπει να παρουσιαστεί το θέμα στο ευρύ κοινό, ώστε να μην στιγματίζονται άτομα από τη μία και από την άλλη να ενημερώνεται το κοινό για τόσο σημαντικά ζητήματα; Αναλυτικά στο άρθρο στο postmodern http://www.postmodern.gr/i-schesi-psychikis-asthenias-me-ti-via-ke-tin-egklimatikotita/

Κλείνοντας, να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά θερμά τον Καθηγητή Εγκληματολογίας, κ. Χρήστο Τσουραμάνη για την έρευνα που μου έστειλε να μελετήσω και αποτέλεσε τη “βάση” του νέου μου άρθρου στο postmodern.

Περιμένω σχόλια και μηνύματά σας στο postmodern και το mail μου: kardaraa@gmail.com

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.