Βιβλιοπαρουσίαση για το Εγχειρίδιο μας την Πέμπτη 9 Μαρτίου στον Ιανό


Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα σας περιμένω όλους στην παρουσίαση του βιβλίου μου Εγχειρίδιο Εγκληματολογίας για τον Αστυνομικό και Δικαστικό Συντάκτη σε έναν πολύ όμορφο χώρο-στον Ιανό, Σταδίου 24. Ευχαριστώ από καρδιάς τους δημοσιογράφους, Πάνο Σόμπολο και Ρομίνα Ξύδα και τους Καθηγητές Εγκληματολογίας, Γιάννη Πανούση και Χρήστο Τσουραμάνη, για τη μεγάλη τιμή που μου κάνουν να μιλήσουν για το βιβλίο μου. Η αγάπη και η στήριξή τους μου δίνουν δύναμη για τα επόμενα βήματα. Δίπλα μου -σε αυτήν τη σημαντική μου στιγμή- θα έχω μια αγαπημένη φίλη, την Σπυριδούλα Φατούρου που θα περάσει ένα σημαντικό μήνυμα για την πρόληψη της εγκληματικότητας, καθώς μια ενότητα του βιβλίου αφορά την απεικόνιση του ψυχο-εγκληματικού προφίλ του πατέρα της Άσπας που αποπειράθηκε να την δολοφονήσει το 2013 στο Άργος.

Σας περιμένω!!

Αγγελική Φ. Καρδάρα

Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στον Ιανό

Οι εκδόσεις Παπαζήση και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Εγχειρίδιο Εγκληματολογίας για τον Αστυνομικό και Δικαστικό Συντάκτη της Αγγελικής Φ. Καρδάρα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Πάνος Σόμπολος, δημοσιογράφος και πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, ο οποίος θα συντονίσει και τη συζήτηση.

Γιάννης Πανούσης, Ομ. Καθηγητής Εγκληματολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Χρήστος Τσουραμάνης, Ομ. Καθηγητής Εγκληματολογίας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Ρομίνα Ξύδα, δημοσιογράφος.

και η συγγραφέας Αγγελική Καρδαρά, Δρ Τμήματος ΕΜΜΕ Παν/μίου Αθηνών-Φιλόλογος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το Εγχειρίδιο Εγκληματολογίας για τον Αστυνομικό και Δικαστικό Συντάκτη, από τις εκδόσεις Παπαζήση, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην δημοσιογραφική έρευνα, φέροντας την επιστήμη της εγκληματολογίας κοντά στο αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ. Αποτελεί έναν πλήρη οδηγό για ζητήματα εγκληματολογικού ενδιαφέροντος, προκειμένου οι αστυνομικοί και δικαστικοί συντάκτες, αλλά και οι φοιτητές και απόφοιτοι Δημοσιογραφικών Σχολών, να αποκομίσουν ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη γνώση για το αντικείμενο της εγκληματολογίας, σε συσχετισμό με τα μίντια.

Το Εγχειρίδιο πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο κάθε δημοσιογράφου, γιατί παρουσιάζει την βασική νομική και εγκληματολογική ορολογία που οφείλει να γνωρίζει ο αστυνομικός και δικαστικός συντάκτης. Διερευνά εγκληματολογικές τυπολογίες και παραθέτει τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ζωής και κατά της γενετήσιας ελευθερίας που απασχολούν το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ. Παράλληλα, ανοίγει τους φακέλους ειδικών θεμάτων, όπως τρομοκρατία και οργανωμένο έγκλημα, νεανική παραβατικότητα, γυναικεία εγκληματικότητα, έγκλημα του βιασμού και παιδοβιασμού, ηλεκτρονικό έγκλημα, δημοσιογραφία των πολιτών στην νέα ψηφιακή εποχή δημοσιογραφίας κ.ά.

Το Εγχειρίδιο αναδεικνύει επίσης τις «σκοτεινές» πτυχές πολύκροτων υποθέσεων που απασχόλησαν τα μίντια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και άνοιξαν νέο δρόμο στην εγκληματολογική έρευνα. Καταγράφει τις απόψεις έγκριτων επιστημόνων και ενημερώνει τον αναγνώστη για πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τα σοβαρά εγκληματολογικά ζητήματα.

Το Εγχειρίδιο Εγκληματολογίας για τον Αστυνομικό και Δικαστικό Συντάκτη αποτελεί ουσιαστικά τη «γέφυρα» ανάμεσα στη δημοσιογραφία και την εγκληματολογία, παρέχοντας με τρόπο κατανοητό στους αστυνομικούς και δικαστικούς συντάκτες την αναγκαία εγκληματολογική γνώση για να εμβαθύνουν στις υποθέσεις που καλύπτουν δημοσιογραφικά.

IANOS | Σταδίου 24, Τ. 210 3217810, http://www.ianos.gr

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s