Εγκληματολογία και Media στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας


Οι λόγοι για τους οποίους είμαι ενθουσιασμένη που συμμετέχω στο νέο εγχείρημα του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας είναι πολλοί, αλλά θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα ακόλουθα σημεία:

Πρώτον, γιατί είναι σημαντικό μια κορυφαία Σχολή Δημοσιογραφίας, όπως το Εργαστήρι με το κύρος και την αξία του, να καινοτομεί και να προσφέρει στους σπουδαστές του ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα εξειδίκευσης στα media και εγκληματολογία στα media.

Δεύτερον, γιατί σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή τα προγράμματα του Εργαστηρίου είναι προσιτά και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο που οφείλω να υπογραμμίσω, καθώς απευθυνόμαστε σε νέα παιδιά που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες και οικονομικές και ως προς την εύρεση εργασίας.

Τρίτον, η απόκτηση θεωρητικής γνώσης σε συνδυασμό με την πρακτική εμπειρία, θα δώσει στα παιδιά ισχυρά εφόδια ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και εν συνεχεία να καταφέρουν να μπουν πιο έτοιμοι στο χώρο των media και να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας σε Ελλάδα ή εξωτερικό.

Τέταρτον, ένα πολύ σημαντικό σημείο κατά την άποψή μου αφορά τις προοπτικές επαγγελματικών συνεργασιών των σπουδαστών με τα μέσα, τα οποία απευθύνονται στο Εργαστήρι για συνεργάτες. Ασφαλώς, ο κάθε σπουδαστής κάνει τις επιλογές του, αλλά είναι σημαντικό να σε στηρίζει στο βαθμό που μπορεί και η Σχολή σου και το διδακτικό προσωπικό να είναι δίπλα στο σπουδαστή και να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του, σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής του.

Το δικό μου αντικείμενο στο Εργαστήρι θα είναι, όπως γνωρίζετε, η εγκληματολογία στα media και επιδίωξή μου είναι να δώσω στους σπουδαστές που θέλουν να ειδικευτούν στο αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ και αγαπούν την εγκληματολογία την “ειδική γνώση” που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο ρεπορτάζ και γενικότερα την δημοσιογραφική τους έρευνα. Θα δουλέψουμε και σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο και θα δούμε στην πράξη πώς η ενασχόληση με το εγκληματικό φαινόμενο μπορεί να συσχετιστεί και να εφαρμοστεί σε επίπεδο έρευνας στο χώρο των media. Συνεπώς, και σε αυτό το κομμάτι το Εργαστήρι καινοτομεί μέσα από ένα πρόγραμμα που “ενώνει” με τρόπο δημιουργικό την εγκληματολογία με τα ΜΜΕ.

Σας περιμένουμε στην εκδήλωσή μας την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 10.30 το πρωί στο Εργαστήρι (Καπλανών 8, Κολωνάκι), ώστε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας και να κάνουμε μαζί την πιο δημιουργική αρχή. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για μια πλήρη υποτροφία και θα ξεκινήσουν οι εγγραφές. Η έναρξη των μαθημάτων προγραμματίζεται για την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, οπότε δυναμικά προχωράμε…!

Μπορείτε ασφαλώς να συνεχίζετε τα like και share για να λάβετε μέρος στην κλήρωση για την υποτροφία, με την προϋπόθεση ότι θα μου στείλετε τα στοιχεία σας (όνομα-επίθετο-πρόγραμμα επιλογής) στο mail: kardaraa@gmail.com ως την Πέμπτη 2/3. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπείτε στην κλήρωση. Αυτό το έχω διευκρινίσει πάρα πολλές φορές και θέλω να γίνει κατανοητό, γιατί ήδη οι κοινοποιήσεις είναι 500 και συνεχίζονται, αλλά χωρίς να έχω τα στοιχεία σας αδυνατώ να σας βάλω στην κλήρωση. Είμαι ασφαλώς στη διάθεσή σας για όποια άλλη πληροφορία χρειάζεστε ή όποια απορία έχετε.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών εδώ: https://aggelikikardara.wordpress.com/2017/01/19/%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εκπαιδευτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.