Ο καθοριστικός ρόλος της πρόληψης στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας – Υπόθεση Ασπασίας


Πριν από μερικές μέρες πατέρας επέστρεψε στο σπίτι μεθυσμένος και επιτέθηκε στη μητέρα που κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά της τραυματίζοντάς το θανάσιμα στο κεφάλι, με το κινητό του τηλέφωνο….Πριν από 4 χρόνια ο πατέρας της Ασπασίας την πυροβόλησε στο κεφάλι, για να εκδικηθεί τη μητέρα της.

Η κ. Σπυριδούλα Φατούρου, η “ηρωίδα μάνα”, όπως αποκαλείται από τα μίντια, αν και η ίδια τονίζει ότι “αυτός είναι ο ρόλος της μάνας”, στη συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι, έκανε έκκληση στις γυναίκες που υφίστανται οποιανδήποτε μορφή βίας -λεκτική/ψυχολογική/σωματική να φύγουν μακριά και να ζητήσουν βοήθεια. Ένας βίαιος πατέρας είναι “ικανός” να στρέψει την οργή του ακόμα και στο ίδιο του το παιδί, είτε σχεδιάζοντας την πράξη του, είτε όχι. Μάλιστα, το καλοκαίρι συζητήσαμε με την κ. Φατούρου να οργανώσουμε μια ομιλία για να μιλήσει η ίδια ως θύμα, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο κι άλλες γυναίκες θύματα. Μήπως ήρθε η ώρα να δώσουμε το λόγο στα θύματα πιο επίσημα, στο πλαίσιο της αντεγκληματικής δράσης και πολιτικής; Δυστυχώς, όσο δεν γίνονται πιο οργανωμένες και συντονισμένες κινήσεις από αρμόδιους φορείς, τόσο θα “πέφτουμε από τα σύννεφα”(!!!) με ανάλογες υποθέσεις.

Το κείμενό μου που ακολουθεί δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο του 2016 στο postmodern φέρει τον τίτλο Ο καθοριστικός ρόλος της πρόληψης στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας – Υπόθεση Ασπασίας και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ http://www.postmodern.gr/o-kathoristikos-rolos-tis-prolipsis-stin-katapolemisi-tis-egklimatikotitas-ypothesi-aspasias/

Η έρευνα πρέπει πρωτίστως να δώσει λόγο στα ίδια τα εμπλεκόμενα μέρη και να ακούσει προσεκτικά και σε επιστημονική βάση τι έχουν να πουν.

Περιμένω τα σχόλια και τις σκέψεις σας στο postmodern και στο mail μου: kardaraa@gmail.com

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.