Έχουμε βιβλίο!!!


Οι εκδόσεις Παπαζήση έκαναν μια πολύ ωραία δουλειά και τους ευχαριστώ θερμά! Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέρον το Εγχειρίδιο Εγκληματολογίας για τον Αστυνομικό και Δικαστικό Συντάκτη. Προσπάθησα να είναι ένας “οδηγός” για το δημοσιογράφο που θα του παρέχει την βασική νομική και εγκληματολογική ορολογία, εγκληματολογικές τυπολογίες, στοιχεία για τις ποινικές δίκες, καθώς και γνώση για ειδικά ζητήματα εγκληματολογικού ενδιαφέροντος -τρομοκρατία και οργανωμένο έγκλημα, γυναικεία εγκληματικότητα, νεανική παραβατικότητα, ηλεκτρονικό έγκλημα, το έγκλημα του βιασμού και παιδοβιασμού κ.ά-.

Επίσης, στο Εγχειρίδιο ο δημοσιογράφος θα βρει τα άρθρα του ΠΚ για τα εγκλήματα κατά ζωής και κατά της γενετήσιας ελευθερίας, ώστε να γνωρίζει ποια η μέγιστη ποινή που προβλέπεται για κάθε έγκλημα που τον απασχολεί και τι ορίζει ο ΠΚ για κάθε έγκλημα. Παράλληλα, θα μπορέσει να αναζητήσει και να βρει στοιχεία για πολύκροτες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τα μίντια και την εγκληματολογική έρευνα και σκέψη, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ασφαλώς, αναφέρομαι και στις σημαντικές διαπιστώσεις, στις οποίες καταλήξαμε με τους φοιτητές του Τμήματος ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο των διαλέξεων που έδωσα στο αντικείμενο “Μίντια και Έγκλημα” καθώς και σε παρουσιάσεις που μας έγιναν από εκλεκτούς ομιλητές.

Από σήμερα ξεκινά το δημιουργικό “ταξίδι” μας με επίσημες ανακοινώσεις, ενώ τον Μάρτιο περιμένω όλους τους φίλους στην παρουσίαση που θα κάνουμε (θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις). Αυτό το βιβλίο, το Εγχειρίδιο Εγκληματολογίας για τον Αστυνομικό και Δικαστικό Συντάκτη ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα χάρη σε κάποιους ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτό….

Είμαι πολύ συγκινημένη και ευτυχισμένη! Ελπίζω ότι θα σας έχω δίπλα μου στα όμορφα πράγματα που σας ετοιμάζουμε!!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.