Το έγκλημα της ανθρωποκτονίας: ο «θυμός», η «κακιά στιγμή» και η «σαδιστική βία»


Καλώς μας ήρθες, 2017!!

Καλή χρονιά σε όλους!! Εύχομαι, από καρδιάς, το 2017 να μας φέρει πιο κοντά στην ουσία της ζωής, στην ευτυχία που συχνά βρίσκεται στα μικρά πράγματα και να μας χαρίσει περισσότερα αληθινά χαμόγελα!! Εύχομαι, επίσης, το 2017 να δημιουργήσουμε όμορφες στιγμές με όσους αγαπάμε…!!

Θα ξεκινήσω τη χρονιά στο ιστολόγιο με τον πιο δημιουργικό τρόπο, δηλαδή με αρθρογραφία, αφού πρώτα ευχηθώ πολύ “δυνατά” άρθρα στο postmodern.gr και μεγάλο αναγνωστικό ενδιαφέρον!! Ένα site που σέβεται απόλυτα το αναγνωστικό του κοινό και είναι τιμή μου να γράφω σε αυτό για ζητήματα εγκληματολογικού ενδιαφέροντος, σε συσχετισμό πάντα με τα μίντια.

Το δικό μου πρώτο άρθρο για τη νέα χρονιά στη στήλη “Έγκλημα και Media” αφορά το πιο ειδεχθές έγκλημα: αυτό της ανθρωποκτονίας. “Πώς αντιμετωπίζεται ποινικά; Τι προβληματίζει τους ειδικούς; Ποια είναι τα στοιχεία που προβάλλουν οι ίδιοι οι ανθρωποκτόνοι ως βασικά κίνητρα για την εγκληματική τους δράση;” αυτά αποτελούν τα σημαντικότερα ερωτήματα που διερευνώ στο άρθρο.

Επίσης, παρουσιάζω τα πορίσματα της έρευνάς μου από τις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού και το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, απαντώντας στα ερωτήματα: “χρησιμοποιούν οι έγκλειστοι ανθρωποκτόνοι τη γλώσσα της φυλακής και ποια η σχέση που θέλουν να κρατήσουν με την ελεύθερη κοινωνία;”.

Το έγκλημα της ανθρωποκτονίας: ο «θυμός», η «κακιά στιγμή» και η «σαδιστική βία» είναι ο τίτλος του νέου μου άρθρου και όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να το διαβάσετε εδώ http://www.postmodern.gr/to-egklima-tis-anthropoktonias-o-thymos-i-kakia-stigmi-ke-i-sadistiki-via/#

Περιμένω τα σχόλια και τις σκέψεις σας στο postmodern και στο mail μου: kardaraa@gmail.com

Καλή μας αρχή!!!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας, Ζητήματα Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.