Ανθρωποκτονία ανηλίκου και βιασμός: Υπήρχε διπλός δράστης στην υπόθεση Δουρή;


Μια “σκοτεινή” υπόθεση ήθελα να παρουσιάσω σήμερα στο postmodern στο τελευταίο μου άρθρο για το 2016, με ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημήτρη για τη δημιουργική συνεργασία μας και την υπόσχεση στο αναγνωστικό κοινό του postmodern ότι θα συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε σε υποθέσεις και ζητήματα εγκληματολογικού ενδιαφέροντος.

Ανθρωποκτονία ανηλίκου και βιασμός: Υπήρχε διπλός δράστης στην υπόθεση Δουρή; είναι ο τίτλος του σημερινού άρθρου και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ http://www.postmodern.gr/anthropoktonia-anilikou-ke-viasmos-ypirche-diplos-drastis-stin-ypothesi-douri/

Ένα 6χρονο αγόρι βρίσκεται νεκρό και άγρια κακοποιημένο, Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1993. Ο πατέρας ορκίζεται να εκδικηθεί το φονιά και βιαστή του παιδιού του. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί μέσω της τηλεόρασης και γίνεται “ένα” με την οικογένεια. Η μεγάλη ανατροπή όμως γίνεται. Ο πατέρας ομολογεί το διπλό έγκλημα. Τα μίντια τον δικάζουν και τον καταδικάζουν πριν τη δίκη. Η ελληνική κοινωνία αγανακτεί. Όλοι μιλούν για το “τέρας”. Η υπόθεση κλείνει γρήγορα με την δικαστική καταδίκη του πατέρα και λίγο αργότερα την αυτοκτονία του με το καλώδιο της τηλεόρασης….

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκριτους εγκληματολόγους η υπόθεση είχε αρκετά σκοτεινά σημεία, καθώς βρέθηκε γενετικό υλικό που δεν ανήκε στον πατέρα, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά… Τις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης, τα λάθη στην δημοσιογραφική κάλυψη και την ένοχη σιωπή που καλύπτει συχνά εγκλήματα κατά παιδιών, αναλύω με το σημερινό μου άρθρο στο postmodern.

Να σημειώσω ότι η ομάδα μας στο ΚΕ.Μ.Ε. στο πλαίσιο του νέου μας σεμιναρίου θα “ανοίξει” ερευνητικά την πολύκροτη υπόθεση Δουρή, την οποία αναλύω και στο υπό έκδοση βιβλίο μου. Να αναφέρω, τέλος, ότι συγκλονιστική ήταν και η περιγραφή που μας έκανε στο πρώτο μας σεμινάριο ο “δάσκαλος” του αστυνομικού ρεπορτάζ, κ. Πάνος Σόμπολος, σχετικά με την κακοποίηση που είχε υποστεί το παιδί…

Περιμένω τα σχόλια και τις σκέψεις σας στο postmodern και το mail μου: kardaraa@gmail.com

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ζητήματα Εγκληματολογίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s